Estate Media –

Nyheder – Danmark

Postgrundprojektet: 7,5 medarbejdere skal deles om en P-plads

Skyggerne fra det nye Posthusbyggeri kommer kun til at skygge i 5 minutter, 7,5 medarbejdere skal deles om en P-plads og helt op til hver 4. bolig bliver faktisk almen. Danica Ejendomme tilbageviser Miljø- og Teknikborgmester Morten Kabells markante udfald mod det nye projekt, der skal forvandle Posthusgrunden i København centrum.

Kamilla Sevel

tirsdag 4. april 2017 22:13

I Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune var der mandag afstemning om det forslag, der ligger for udvikling af Posthusgrunden i centrum af København mellem Hovedbanegården og Kalvebod Brygge. Det blev vedtaget at sende lokalplanforslaget i høring, og det fik tirsdag miljø- og teknikborgmester Morten Kabell til at udsende en opfordring til at ytre sig imod forslaget. Forslaget blev mandag sendt i høring med 6 stemmer for lokalplanen, 3 imod (alle tre fra Enhedslisten) samt 2 blanke.

Nu offentliggør Danica Ejendomme en række beregninger, der viser hvorfor ejendomsselskabet ikke er enig i Enhedslistens overvejelser.

– De cirkulære tårnbygninger i det kommende bykvarter på ’Postgrunden’ er udformet som slanke fritstående bygninger, så de blender ind i den københavnske kontekst med høje bygninger udformet som slanke tårne og spir. Helhedsplanens og tårnbygningernes skyggemæssige påvirkning af miljøet på Islands Brygge er dokumenteret at være flygtigt. Før sommersolhverv (21. juni) viser diagrammer, at skygger fra de 2 højeste tårne rammer Islands Brygge midt for medborgerhuset den 21. juni kl. 20:10, og har kl. 20:40 bevæget sig helt forbi arealet foran Medborgerhuset, hvorefter solen hurtigt går så meget ned, at den står under Københavns generelle taghøjde.

– Tårnenes slankhed er medvirkende til, at de skygger de kaster, er tilsvarende smalle og flygtige, hvilket vil betyde, at en person, der sidder udendørs foran Medborgerhuset (i den sydlige ende af bygningen, hvor skyggepåvirkningen er størst) højest vil opleve at sidde i skygge fra tårnene i et interval på 5 min, inden skyggen har bevæget sig videre.

Samtidig bemærker Danica, at til sammenligning så viser sol/skygge-diagrammer, at Hotel Marriot på Kalvebod Brygge den 21. juni fra kl. 20.20 kaster en bred blivende (indtil solen går ned) skygge på en stor del udendørsopholdsarealet på Islands Brygge nord for Medborgerhuset.

 

Når det gælder parkeringspladser, så er samtlige p-pladser under terræn, hvilket vil sige inde i eller under konstruktionen. Der er desuden tale om, at der bliver 1 P-plads pr. 7,5 medarbejder og der bliver til sammenligning 6 cykelpladser pr. 7,5 medarbejder. Bygherrerne arbejder på, at en del af p-pladserne bliver i et offentlig tilgængeligt p-hus

Endelig er der det med de almene boliger.

– Meddelelsen fra Kabell siger, at der bliver ’under 100 almene boliger’.

– Fakta er, at hovedparten eller 80 procent af projektet er erhverv. De almene boliger vil derfor udgøre hver fjerde opførte bolig – hvilket er Københavns Kommunes politiske mål, påpeger Danica Ejendomme.

Læs om baggrunden for, at Danica gerne vil have fakta i orden her Morten Kabel går til angreb på Posthusbyggeri

Læs Danica køber postterminalen – vil investere 5 milliarder kr.

Læs ATP køber sig ind i projekt på Posthusgrunden

Læs Danica sælger hotelprojekt til Petter Stordalen

Kommentarer

Seneste nyt

Her er Danmarks 10 langsomste kommuner

Pluss, Byggeri / mandag 24. februar 2020

6.500 flere boliger står tomme i Danmarks største byer

Pluss, Bolig / mandag 24. februar 2020

Boligprojekt i Egedal fuldt udlejet på 2 timer

Bolig, Udlejning / mandag 24. februar 2020

Ugen i Ejendom: Opråb til ejendomsbranchen, transparens og pressen

Ugen i ejendom / lørdag 22. februar 2020

Bostad udvider både ledelse og bestyrelse

Pluss, Virksomheder og mennesker / fredag 21. februar 2020

Bo-To Ejendomme får resultat på 112 millioner kr.

Pluss, Regnskab og resultater / fredag 21. februar 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 27. februar kl. 09:00

Sikring af ejendomme

- optimering og forebyggelse af brand, skybrud, terror og uforudsete hændelser

Tirsdag den 3. marts kl. 13:00

Træbyggeri

- muligheder, erfaringer, udfordringer og vidensdeling

Jobmarked

Nyeste opslag

Senior Investment Manager

     

Estate Podcast

Seneste nyheder



Tags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland