Estate Media –

Nyheder – Danmark

Morten Kabell går til angreb på Posthusgrundbyggeri

Det er tydeligt, at Teknik- og Miljøborgmester i København, Morten Kabell, ikke går ind for det nuværende projekt på Postgrunden midt i København. Og der bliver ikke lagt fingre imellem i forhold til hverken antallet af P-pladser, højden på bygningerne eller antallet almene boliger. I forbindelse med, at lokalplanen nu sendes i høring, går han direkte ud og opfordrer så mange borgere som muligt til at give høringssvar - også selvom de ikke bor i nærheden.

Kamilla Sevel

tirsdag 4. april 2017 8:25

Teknik- og Miljøudvalget besluttede mandag at sende forslaget til lokalplan for Postgrunden i høring. I den forbindelse lægger Teknik- og Miljøborgmester ikke fingrene imellem:

– Byggeriet på Postgrunden bliver så højt, at det på de lune sommeraftner vil kaste en kold skygge hen over Islands Brygge, der ellers er kendt som havnens solside. Samtidig vil sammenklumpningen af højhuse på et meget lille område komme til at fungere som en mur i horisonten mellem Indre By og Vesterbro, hvor mange beboere allerede føler sig generet af de højhuse, der netop nu skyder op på Carlsberg. Derfor er det her en sag, mange københavnere bør interessere sig for, siger Morten Kabell.

Byggeriet på Postgrunden er rykket et skridt nærmere, efter et flertal i Teknik- og Miljøudvalget mandag den 3. april besluttede at sende lokalplanen i høring i otte uger. Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell håber, at mange københavnere vil deltage i debatten og afgive høringssvar, også selvom de ikke er nærmeste nabo til projektet.

Et flertal i udvalget besluttede samtidig, at ATP og Danica, som står bag projektet, skal have lov til at etablere op til 1.525 parkeringspladser frem for 1.380 som anbefalet af forvaltningen. Morten Kabell havde gerne set, at udvalget var gået den modsatte retning og indskrænket antallet af parkeringspladser.

Visualisering af et Clarion hotel som det kan komme til at se ud, når den norske hotelinvestor Petter Stordalen går i gang med at bygge på Postgrunden. Billede: Postgrunden.dk
Visualisering af et Clarion hotel som det kan komme til at se ud, når den norske hotelinvestor Petter Stordalen går i gang med at bygge på Postgrunden. Billede: Postgrunden.dk

– Med en placering klos op af hovedbanegården, hvor der om få år også kommer en metrostation, bør vi ikke give tilladelse til etableringen af så mange parkeringspladser. Det er kulsort trafikpolitik at invitere så mange biler ind i hjertet af København, hvor mulighederne for at bruge den kollektive transport er så gode, som de er. Jeg forstår ikke, at flertallet mener, vi skal i den retning, siger Morten Kabell.

I forbindelse med den tidligere politiske behandling har flertallet ønsket, at der bliver stillet krav om almene boliger i forbindelse med byggeriet. Det bliver dog kun til ca. 8.300 kvm., hvilket svarer til under 100 almene boliger. Og det er heller ikke nok til at formilde Morten Kabells syn på projektet.

– Socialdemokraterne forsøger at forsvare projektet med, at almene boliger bliver en del af byggeriet. Men der bliver tale om under 100 almene boliger, hvilket er meget lidt sukker for at få et ellers uspiseligt projekt til at glide ned. Jeg tror heldigvis også, at der skal mere til at få københavnerne til at acceptere byggeriet. Derfor håber jeg, at mange vil give deres mening til kende i forbindelse med høringen,” siger Morten Kabell.

I lokalplanforslaget, som blev indleveret i januar 2017, var der en række ændringer i forhold til det oprindelige projekt herunder en ekstra indgang til den kommende hævede bypark. Den nye indgang ligger i forlængelse af aksen fra Polititorvet – og den supplerer den eksisterende Bernstorffsgade-indgang i Glyptoteks-aksen.

En anden væsentlig ændring sker i mødet mellem det nye og den eksisterende Centralpostbygning, som i fremtiden skal være hotel. Den kommende kontorbygning gøres 10 meter lavere end oprindeligt planlagt, så dens niveau flugter med Centralpostbygningen.

Læs Danica køber postterminalen – vil investere 5 milliarder kr.

Læs ATP køber sig ind i projekt på Posthusgrunden

Læs Danica sælger hotelprojekt til Petter Stordalen

( Besøgt 1.527 gange, 1 besøg i dag )

Læs også:

Kommentarer

Seneste nyt

Heimstaden køber tyske ejendomme for 6,2 milliarder kr.

Bolig, Investering, Transaktioner / mandag 21. september 2020

Ejendomsbranchen bliver kørt over igen og igen

Redaktørens blog / fredag 18. september 2020

Bach Gruppen får standset byggeri på Bryggens Bastion

Byggeri, København / fredag 18. september 2020

Jeudan køber kontordomicil for 102 millioner kr. – og afslører planer

Pluss, Investering, Kontor, København, Transaktioner / fredag 18. september 2020

Sexisme – selvfølgelig er det også i ejendomsbranchen

Redaktørens blog / fredag 18. september 2020

Newsec mister tidligere chef for asset management – skifter til ATP

Investering, Virksomheder og mennesker / fredag 18. september 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 24. september kl. 09:00

Finansiering af ejendomme

- strukturering, fremskaffelse og nye aktører

Onsdag den 30. september kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks tredjestørste by

Estate Podcast

Seneste nyheder