(Illustration: Upton-Hansen Architects)

Dansk arkitekt tegner 100 meter højt boligtårn på Cypern

Upton-Hansen Architects er med et nyt tårnhus, Skytower, en del af det byggeboom, som den cypriotiske by Limassol oplever i øjeblikket.

Jonas Upton-Hansen og hans team skal for Prime Property Group og i samarbejde med ingeniørfirmaet BG&E bygge et 100-meter højt tårnhus med i alt 11.000 kvm. bebygget areal fordelt på 84 lejligheder, biograf, spa, fitnesscentre, pool og parkering. Når tårnet står færdigt, vil det bestå af eksklusive boliger på 25 etager.

– Et vigtigt element i designet har været landskabsarkitekturen omkring Skytower, så vi rent visuelt kunne få tårnet til at vokse ud af landskabet og dermed sammenbinde det med området – samtidig med at de lokale også kan få gavn af området, forklarer Jonas Upton-Hansen.

En integreret del af projektet er anlæggelsen af en 2000 kvm. stor offentlig park, og det har været et ønske at sikre et så stort grønt område som muligt omkring tårnet. Dette ønske er tænkt ind i designet ved at skabe et kompakt tårn med et ”lille” fodaftryk.

Med udsigt over Middelhavet
Det nye tårnhus er placeret i det østlige Limassol – 285 meter fra vandet, og designfokus har været at sikre optimal udsigt over Middelhavet fra hver enkelt lejlighed. Det var et krav fra bygherren, at alle lejligheder i tårnet skulle have direkte udsigt mod havet.

Ingeniørfirmaet BG&E, og Upton-Hansen Architects har gennem flere fælles projekter i området fået opbygget et tæt samarbejde. I Skytower er det således lykkedes projektteamet at styrke selve konstruktionen af tårnhuset, så slanke søjler og udkravede balkoner er blevet en mulighed. Det forsyner alle lejligheder med attraktive udearealer og en optimal udsigt.

– Det er en særlig opgave at bygge noget så moderne som tårnhuse i en historisk by som Limassol. Vi har lagt energi i at bidrage med noget nyt og fremadskuende, mens vi stadig er tro mod områdets identitet. Vores valg af bygningskonstruktion og balkoner tillader et enkelt design med rene linjer, og det passer godt ind i områdets lette arkitektur, forklarer Jonas Upton-Hansen.

Projektet er planlagt til at begynde i slutningen af 2017 og stå færdig i løbet af 2019.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder