Ole Rasmussen til venstre giver stafetten videre til Anton Nørgaard (Foto: Dansk Boligbyg)

Dansk Boligbyg ansætter ny topchef

For første gang i Dansk Boligbyg næsten 20-årige historie skal virksomheden have ny administrerende direktør.  Anton Nørgaard, der har været i Dansk Boligbyg i 18 år, afløser en af de oprindelige stiftere, Ole Rasmussen, den 31. marts.

Anton Nørgaard får ansvaret for en virksomhed med en aktuel ordrebeholdning på 1,5 milliarder kroner – og han skal blandt andet stå i spidsen for opførelsen af næsten 1.000 ungdomsboliger på fremtrædende beliggenheder rundt omkring i landet.

-Hos Dansk Boligbyg har vi altid formået at tilpasse os den løbende udvikling, der konstant er i branchen, for eksempel byggeteknisk og opgavemæssigt – og den linje skal vi også fastholde fremover. Samtidig er det vigtigt for mig at bevare vores særlige kultur, så vi fortsætter med at være en attraktiv arbejdsplads for både nuværende og nye kolleger, siger Anton Nørgaard.

Måler man på byggeprojekter igangsat i 2016 er Dansk Boligbyg landets ottende største entreprenørvirksomhed. Dansk Boligbyg har seks afdelinger fire steder i landet, og er den eneste virksomhed i den størrelse, som alene fokuserer på at bygge almene, offentlige boliger og institutioner.

Ejet af medarbejdere
Ejerstrukturen hos Dansk Boligbyg er speciel, da de oprindelige stiftere i 2008 besluttede at sælge 49 pct. af aktierne til medarbejderne. I dag ejer en tredjedel af virksomhedens 60 medarbejdere aktier i virksomheden, som afslutter regnskabsår med udgangen af marts – og her kan de for tredje år i træk se frem til et rekord stort udbytte, der i 2015 lå på 10 millioner kroner, og i 2016 lå på 15 millioner kroner.

– Det giver en fantastisk holdånd, at så mange kolleger har mulighed for at få medejerskab. Vi har også en rigtig høj anciennitet i koncernen, en stabilitet som har stor betydning for vore mange samarbejdspartnere, siger Anton Nørgaard.

Dansk Boligbyg er stiftet i 1998, og beskæftiger ud over koncernens 60 ansatte hver dag cirka 1.000 håndværkere over hele landet via underentreprenører. Koncernen har seks afdelinger fire forskellige steder i landet: I Horsens, Hobro, Odense og Roskilde.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder