Estate Media –

Nyheder – Danmark

(Foto: By & Havn)

Nu rykker butikkerne til Nordhavn

En række af de supermarkeder, specialbutikker og caféer, der er på vej i Århusgadekvarteret i Nordhavn, er nu blevet offentliggjort.

Kristian Foss

torsdag 16. marts 2017 7:53

Før nytår blev det offentliggjort, at luksusbiografen BIG BIO Nordhavn åbner et biografkompleks i Århusgadekvarteret i løbet af 2018. Designvirksomheden Menu åbner ligeledes snart butik og showroom i et råt lokale i Havnehuset midt på Århusgade.

BIG BIO og Menu indgår i den særlige detailhandelsstrategi for hele Århusgadekvarteret, som blandt andet bygger på en samlet vision om bæredygtighed, innovation og unikke koncepter i oplevelser og detailhandel.

Udviklingen af Nordhavn som en bæredygtig bydel og de unikke og kreative tiltag, som By & Havn allerede har søsat med fx Konditaget Lüders og Sandkaj Brygge, går igen i strategien for detailhandlen. Strategien bygger på en samlet vision om bæredygtighed, innovation og unikke koncepter.

– Fra By & Havns side er det helt centralt for vores udvikling af bydelen, at de nye lejere passer godt sammen med Århusgadekvarterets egenart og høje kvalitet og samtidig sikrer et bredt sortiment. Vi opnår det bedste indkøbs- og restaurationsudbud i kvarteret ved at samle butikkerne i et fælles selskab, så vi kan koordinere og sikre et bredt og interessant udvalg. De nuværende og kommende beboere i kvarteret efterspørger naturligvis indkøbsmuligheder, og det er derfor vigtigt, at vi nu kan offentliggøre den første stribe af forretninger, som både er tro mod detailhandelsstrategien og mod Århusgadekvarteret som område,” siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn.

Detailhandelsselskabet NordhavnP/S er et joint venture mellem By & Havn og Nrep. Detailhandelsprojektet i Nordhavnen omhandler i første fase ca. 13.000 kvm fordelt på eksisterende og nye bygninger og forventes udviklet i løbet af de næste par år.

Nytænkende supermarkeder
Fundamentet for et velfungerende hverdagsliv i området er blandt andet supermarkeder. Nordhavn P/S har derfor indgået aftale med operatører, der har vist en vilje til at udvikle og tilpasse butikkerne til et højt kvalitetsniveau med fokus på økologi, bæredygtighed og lokalt præg.

Det første supermarked i området bliver Netto, der åbner i stueetagen i P-hus Lüders allerede i sommeren 2017. Der vil fordelt på butikkens ca. 1.000 kvm. være det sædvanlige sortiment, men det vil blive suppleret med varer, der passer ind i visionen for detailhandlen og med fokus på økologi og madspild.

– Vi glæder os utrolig meget over at være det første supermarked, der åbner i Nordhavn og dermed fra start være med til at underbygge den stærke strategi, der er lagt for området. Vores butik vil have øget fokus på madspild og økologi og generelt præsentere det ypperste indenfor Netto konceptet, siger udviklingschef Carsten Hadsbjerg, Netto.

Det næste supermarked åbner i foråret 2018 i den historiske bygning, Riffelsyndikatet. Bygningen totalrenoveres og får samtidig en arkitektonisk interessant første sal. Der er indgået en aftale med fødevaremarkedet MENY, der netop er blevet kåret som Danmarks mest innovative kæde af brancheforeningen DLF – dagligvareleverandørene. Butikken får både egen slagter, bager og fiske- og osteafdeling og løber op i et samlet areal på ca. 2.500 kvm.

– Nordhavn er et af de mest innovative og spændende byområder i København. Så da vi fik muligheden for at etablere en MENY her, var vi på ingen måde i tvivl om, at vi skulle slå til. Det er faktisk en drømmeplacering for MENY. Vi har en ambition om at sætte nye standarder for fødevarebutikker i supermarkeds-segmentet, både når det kommer til kvalitet, sortiment og madarbejdernes faglighed og service, og vi tror på, at MENY passer perfekt til Nordhavns borgere, siger koncept og udviklingsdirektør i MENY, Martin Brinch Jöhncke.

 

 

Der er stor interesse i restaurations- og detailhandelsbranchen for Århusgadekvarteret, og i løbet af foråret forventer Nordhavn P/S at offentliggøre endnu flere spændende aktører, der opfylder visionen om bæredygtighed og unikke koncepter. Særligt omkring den nyetablerede Sandkaj Brygge vil der åbne forskellige koncepter, der vil sikre et udbud af mad og drikke til både beboere og gæster.

Kommentarer

Seneste nyt

Dansk-udenlandsk investorkreds køber sjællandsk shoppingcenter for omkring 30 millioner kr.

Pluss, Investering, Retail, Transaktioner / tirsdag 15. oktober 2019

Colliers: Transaktionsvolumenen vokser fra 8 til over 25 mia. kr. på et kvartal

Pluss, Erhvervsmæglere, Investering, Transaktioner / tirsdag 15. oktober 2019

Logistic Contractor forstærker i Danmark med projektleder

Industri og logistik, Virksomheder og mennesker / tirsdag 15. oktober 2019

To tidligere boligdirektører træder til efter fritstilling af direktør i Helsingørs største boligselskab

Virksomheder og mennesker / tirsdag 15. oktober 2019

Thylander-fond køber 5.651 kvm opløst andelsboligejendom med 80 boliger

Pluss, Bolig, Investering, Transaktioner / mandag 14. oktober 2019

Nordjysk entreprenør firedobler bundlinjen: Vi skal ikke vækste for enhver pris

Regnskab og resultater, Entreprenører / tirsdag 15. oktober 2019

Kommende konferencer

Tirsdag den 22. oktober kl. 09:00

Tagboliger og altaner

– udvikling, projekter og rentabilitet

Torsdag den 24. oktober kl. 09:00

Udviklings- og investeringsmuligheder i jyske byer

- få del i væksten provinsen

Jobmarked

Nyeste opslag

Account Manager

     

Projektleder til konferencer og events

     

     

Projektudviklingsdirektør

       

Estate Podcast


Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland