Estate Media –

Nyheder – Danmark

(Foto: Karen Mosbech)

Freja fremviser resultat på over en halv milliard i rekordregnskab

2016 var et rekordår for Freja ejendomme, der kunne fremvise et resultat på 586 mio. kroner før skat. Den administrerende direktør forventer ikke at gentage succesen i 2017.

Kristian Foss

tirsdag 14. marts 2017 9:08

Freja Ejendomme landede et resultat på 586 mio. kroner før skat i 2016 Overskuddet er primært skabt gennem transformation af tidligere statslige ejendomme til nye funktioner med en ny lokalplan.

– I 2016 har vi fået et rekordhøjt antal lokalplaner godkendt – i alt 8 lokalplaner for 230.000 etagemeter i en række forskellige kommuner, siger administrerende direktør i Freja ejendomme Karen Mosbech.

Lokalplanerne er resultatet af et langt sejt træk, hvor Freja ejendomme har arbejdet tålmodigt med at udvikle og udfolde de enkelte ejendommes potentiale. Nogle af ejendommene har taget et halvt årti at få gennem den demokratiske proces, mens andre er blevet gennemført på væsentligt kortere tid. Resultatet er et vidnesbyrd om, at tålmodighed betaler sig på den lange bane.

– Vores årsregnskab viser, at det godt kan betale sig at have det lange lys på og arbejde for at få skabt det bedst mulige projekt med de rigtige samarbejdspartnere, selvom udfordringerne til tider synes uoverstigelige. Jeg glæder mig til at se de mange nye projekter vokse frem, siger Karen Mosbech.

Take off på Flyvestation
Flyvestation Værløse er et af de projekter, Freja forventer sig meget af. Her er det lykkedes at transformere det gamle militærområde til en flyvefærdig bydel i udkanten af København. I foråret begynder opførelsen af de første 200 boliger, der får udsigt ud over et fredet landskab med hangarer, shelters og kilometervis af landingsbane.

Scherfigsvej i København Ø får også luft under vingerne i 2017. Her kan københavnerne se frem til en bebyggelse på 15.000 kvm. ved Svanemøllebugten med både ejerlejligheder og almene boliger. I Odense har Freja også gang i et udviklingsprojekt. I Cortex Park fik Freja i efteråret 2016 godkendt en lokalplan for yderligere 70.000 kvm. bebyggelse, så godt 130.000 kvm. af området nu er lokalplanlagt.

Cortex Park er en del af Campus Odense, der vil få et dagligt flow af 50.000 mennesker, når Nyt OUH åbner, og SDUs udviklingsprojekt står færdig.

– Det er blevet lettere for investorerne at finde finansiering, og der er mere risikovillig kapital tilgængelig. Derfor forventer vi, at de positive takter i markedet forsætter i 2017. For Frejas vedkommende forventer vi dog ikke at samme historiske højder i 2017 som i 2016. Det skyldes, at vores portefølje ved indgangen til 2017 ikke indeholder store ejendomme i København K. Baseret på den nuværende viden og forventning til igangværende og planlagte lokalplanprocesser forventer vi derfor et resultat i 2017 i størrelsesordenen 150-250 mio. kroner. før skat, slutter Karen Mosbech.

Læs også:Frejas udviklingsdirektør indtræder i direktionen

Læs også: Freja får to hospitaler mere til salg

 

Kommentarer

Seneste nyt

– Lancerer nyt kontorfællesskab

Pluss, Kontor, Odense / onsdag 12. august 2020

Züblin opsiger medlem af direktionen

Pluss, Virksomheder og mennesker / onsdag 12. august 2020

Coronakrise udløser ny rekord i tomme butikker

Corona, Retail / onsdag 12. august 2020

Sweco ansætter ny chef for bygherrerådgivning

Rådgivere, Virksomheder og mennesker / tirsdag 11. august 2020

MT Højgaard hyrer gammel kending til at lede milliardprojekt

Projektudvikling, Virksomheder og mennesker / tirsdag 11. august 2020

MT Højgaard udvikler milliardprojekt

Pluss, Projektudvikling, Byudvikling / tirsdag 11. august 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 13. august kl. 09:00

VENTELISTE - Erhvervs- og boligmarkedet i Roskilde

- investering og udvikling mod 2021

Torsdag den 20. august kl. 09:00

Erhvervslejeloven

- nyeste afgørelser og praksis

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland