Estate Media –

Nyheder – Danmark

Jørgen Utzon (Foto: Coor)

Coor vinder ejendomsservice på 275.000 kvm.

Coor har netop vundet et 5-årigt udbud om at levere ejendomsservice med energioptimering og vedligehold af Novozymes' danske faciliteter. Det er blot det sidste i en række af store opgaver, som den nordiske Facility Management-udbyder har vundet.

Kristian Foss

onsdag 8. marts 2017 10:37

Den nordiske Facility Management-udbyder Coor har netop vundet et fem-årigt udbud, hvor koncernens Property-division fra 1. maj skal levere ejendomsservice med energioptimering og vedligehold af Novozymes’ danske faciliteter i Bagsværd, Kalundborg og på Fuglebakken i København.

Tidligere har Novozymes outsourcet al intern og ekstern ejendomsservice til forskellige leverandører, men med valget af Coor som strategisk alliance realiserer virksomheden sin nye strategi for drift og optimering af sine ejendomme.

– Valget faldt på Coor ud fra en række parametre. Med brug af avanceret teknologi forventer vi at kunne energioptimere vores bygninger. Herudover giver Coors Energy Management-løsning os også mulighed for at påvirke energiforbruget gennem positiv ændring af adfærd hos vores godt 2600 medarbejdere i Danmark, siger René Jacobsen, Facility Manager, EMEA & Global Security Officer hos Novozymes og fortsætter:

– Men det væsentligste er et tæt partnerskab med en samarbejdspartner, hvor begge parter i fællesskab opsamler viden og læring igennem double loop-learning og Coors understøttende system. Netop dette ser vi som en stor styrke i modsætning til tidligere, hvor viden var fragmenteret og ikke blev opsamlet og anvendt til strategiske beslutninger på bygningsmassen.

Hurtig betalingstid på investeringerne
Administrerede direktør for Coor i Danmark, Jørgen Utzon, glæder sig over, at Coor har vundet udbuddet, der er det hidtil største for den danske Property-division.

– Ud fra devisen om, at man ikke kan styre, hvad man ikke kan måle, giver løsningen, som Novozymes har valgt, mulighed for let at identificere, implementere og validere en lang række data og vælge teknologiske løsninger, der medfører betragtelige besparelser, øget kontrol og den hurtigste tilbagebetalingstid på investeringerne, siger Jørgen Utzon.

Netop øget anvendelse af IT og digitalisering af ejendomsdriften øger mulighederne for at opnå mere præcise og effektive nøgletal og KPI´er, der kan handles på, fortæller divisionschef for Coor Property Thomas Fog, der er ansvarlig for opgaven hos Novozymes.

– Ved at benchmarke på anlæg og bygningsdele og på de forbedringer, som vi implementerer, kan vi optimere driften og bedre forudsige og planlægge kommende nedbrud. Samtidig kan vi gennem et dokumentérbart datagrundlag bedre udarbejde en vedligeholdelses- og investeringsplan for ejendommene, fremhæver Thomas Fog og fortæller videre, at det er sjældent, at Coor ikke kan finde besparelser på minimum 15-20 pct. ved at energioptimere anlæg og bygningsdele.

Coor forventer at foretage yderligere ansættelser i forbindelse med opgaven, hvor 15-20 medarbejdere skal servicere de 275.000 kvm. Heriblandt vil der være en vedligeholdelsesanalytiker samt flere lærlinge inden for VVS- og elektrikere-faget.

Tidligere i februar blev Coor også valgt til at drive ni kantiner for Skat fordelt i Jylland og på Fyn til en årsværdi af 20 mio.kr.. Aftalen med Skat løber i fire år og med mulighed for to års forlængelse.

Kommentarer

Seneste nyt

Bostad udvider både ledelse og bestyrelse

Pluss, Virksomheder og mennesker / fredag 21. februar 2020

Bo-To Ejendomme får resultat på 112 millioner kr.

Pluss, Regnskab og resultater / fredag 21. februar 2020

Copi køber tidligere fabrik for 3-cifret millionbeløb

Pluss, Renovering, Transaktioner / fredag 21. februar 2020

Aalborg Kongrescenter søger investorer til udvidelse

Investering, Konference / fredag 21. februar 2020

Bostad nedjusterer

Regnskab og resultater / fredag 21. februar 2020

Ny Podcast: Erfarent panel giver gode råd til Mipim 2020

Podcast, Mipim / torsdag 20. februar 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 27. februar kl. 09:00

Sikring af ejendomme

- optimering og forebyggelse af brand, skybrud, terror og uforudsete hændelser

Tirsdag den 3. marts kl. 13:00

Træbyggeri

- muligheder, erfaringer, udfordringer og vidensdeling

Jobmarked

Nyeste opslag

Senior Investment Manager

     

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland