(Illustration: JJW Arkitekter)

Jakon påbegynder 10.000 kvm. stort københavnsk skolebyggeri

Entreprenøren Jakon har påbegyndt arbejdet med at helhedsrenovere og udvide Grøndalsvængets Skole, der i alt vil rumme 10.000 kvm. Byggeriet indebærer en ombygning og renovering af skolens 5.000 kvm. store hovedbygning fra 1924, hvilket blandt andet betyder, at en række klasselokaler bliver udvidet og skolens gymnastiksale bliver omdannet til et nyt pædagogisk læringscenter.

Derudover skal entreprenøren opføre en 2.000 kvm. stor idræts- og musikbygning samt en 3.000 kvm. stor indskolingsbygning med integreret KKFO inklusiv en stor tagterrasse på skolens område.

– I dag lægger vi grundstenen til Grøndalsvængets Skoles nye bygninger. Vi fejrer, at skolen bliver udvidet med et spor og snart får bedre plads til børnene. København vokser hele tiden, og vi har brug for gode rammer til vores børn, så de kan lære og blive så dygtige som muligt. Det får de her, hvor Grøndalsvængets Skole blandt andet får en ny bygning til de mindste børn i indskolingen og en ny gymnastiksal og lokaler til musikundervisning, sagde Københavns Børne- og Ungdomsborgmester, Pia Allerslev (V), i en tale i forbindelse med byggestarten.

 

Det sociale aspekt
JJW Arkitekter er totalrådgivere på projektet med Jørgen Nielsen Rådgivende Ingeniører, Dansk Energi Management & Ebsensen Rådgivende Ingeniører og Schul Landskabsarkitekter som underrådgivere.

– Hos JJW Arkitekter udvikler vi skoler ud fra et læringsmæssigt og socialt perspektiv. Udover at give eleverne og lærerne gode rammer til læring, arbejder vi også med ’det sociale rum’. Vi bestræber os på, at der både skal være plads til det store fællesmøde, fællesarrangementet for årgangen, klasseundervisningen, gruppearbejdet – helt ned til den brainstorm, der finder sted i vindueskarmen blandt to klassekammerater, siger Lars Lindeberg, partner hos JJW Arkitekter og ansvarlig for virksomhedens skoleprojekter.

Helhedsrenoveringen og kapacitetsudvidelsen af Grøndalsvængets Skole er færdig september 2018.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder