Estate Media –

Nyheder – Danmark

Jacob Lunding, partner hos EDC (Foto: EDC

EDC: Konvertering af butikker til cafeér og restauranter skaber mindre tomgang

For mange butiksudlejere kan løsningen på tomgangen være, at konvertere deres butikslokaler til anvendelse som café eller restaurant.

Detailhandlen har haft hårde tider siden finanskrisen og internethandlens indtog. Omvendt er det gået bedre for restaurationsbranchen, hvor danskernes lyst til at bruge penge på at gå ud og spise og drikke er stigende.

For mange udlejere kan løsningen på tomgang derfor være, at konvertere deres butikslokaler til anvendelse som café eller restaurant. Resultatet er nu, at restauranter og cafeer over hele landet rykker ind i de nedlagte butikslokaler i en sådan grad, at antallet af ledige butikslokaler på landsplan er på sit laveste siden 2012.

– Der er et stort behov for lokaler til restaurant og caféanvendelse og en tydelig tendens til, at butikslokaler omdannes til dette formål. De færreste butikslokaler kan klare skiftet uden ombygning. Her ser mange lejere gerne, at udlejer tager hele eller en del af investeringen, men det er op til forhandling, siger Jacob Lunding, partner, salgs- og udlejningschef i EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland.

– Det behøver ikke være besværligt at ombygge sit lejemål til et nyt formål. Det kræver grundige overvejelser, men først og fremmest må man tænke ud af boksen, hvis ens lejemål har stået tomt længe. Desuden kræver det den rigtige rådgivning i forhold til at forhandle den rigtige lejekontrakt, siger Jacob Lunding fra EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Flere års tomgang er slut
Ombygning fra butik til restaurant var eksempelvis løsningen for MC Invest, der ejer en ejendom på strøget i Hillerød, hvor stueetagen var udlejet til en supermarkedskæde, der lukkede for fire år siden. Lokalerne stod tomme indtil restauratøren ’57 Burger – Øl’ henvendte sig, og MC Invest indvilgede i at konvertere det 400 kvm. store lejemål til restaurant.

– Vores krav til lejen har været ufravigelige. Lokalets størrelse og beliggenheden på Hillerøds travleste gade gør, at der er tale om et eksklusivt lejemål. Vi har forsøgt mange løsninger og har fået mange henvendelser, men først med burgerkæden ’57 Burger – Øl’ fandt vi en lejer med et forretningskoncept, som også vi troede på, siger Jacob Petersen, projektleder i MC Invest.

Kommentarer

Seneste nyt

Ugen i Ejendom: Ny udenlandsk investor, klogt med ny direktør og tog til Mipim

Ugen i ejendom / fredag 14. juni 2019

Estate Media lancerer tog til Mipim

Mipim, Konference / fredag 14. juni 2019

Sundhedstårn på 40 meter på vej i Aarhus

Aarhus, Byggeri / fredag 14. juni 2019

ATP og Scandic åbner nyt hotel på Nørreport

Hotel, København / fredag 14. juni 2019

Coworking-koncept udvider med to lokationer i København

Renovering, Kontor / fredag 14. juni 2019

Nordicals: – Sådan optimerede vi centralt placeret kontorejendom

Pluss, Renovering, Kontor, København / fredag 14. juni 2019

Kommende konferencer

Tirsdag den 18. juni kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks tredjestørste by

Torsdag den 29. august kl. 11:30

Ejendomsdagene 2019

- alt der glimter er ikke guld!

Jobmarked

Nyeste opslag

Indehaver

       

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland