Estate Media –

Nyheder – Danmark

En partner er ikke nødvendigvis en ejer af selskabet. Her gruppen af nye partnere og associerede partnere i Arkitema offentliggjort i januar (fra venstre) Thomas Birkkjær, Anders Halgren, Birgitte Gade Ernst, Carsten Jensen, Heidi Hjort Thuesen, Søren Haugsted og Emil Carstens (Foto: Arkitema Architects)

Overraskende: Partnere ejer ikke nødvendigvis virksomheden

Der er stor forskel på, hvordan ejendomsbranchens partnerejede firmaer som arkitekter, advokater og mæglere definerer titlen ”partner”. Nogle steder er man medejer af virksomheden, mens andre er partnere uden at få hverken indflydelse, medejerskab eller del i overskuddet.

Kristian Foss

tirsdag 21. februar 2017 10:57

Seniorpartnere, associerede partnere og partnere. Kært barn har mange titler. I de flestes forståelse er en partner en medejer, men sådan er det ikke nødvendigvis i bygge- og ejendomsbranchen.

Mens nogle definerer partnere som en person, der har en ejerandel og derfor får del i overskuddet eller underskuddet, opererer andre med partnertitler, hvor man får mere medbestemmelse på forretningen, men fortsat er ansat som en medarbejder med en fast løn.

Det giver sig blandt andet til udtryk hos erhvervsmægleren Newsec Egeskov & Lindqvist, der som aktieselskab både opererer med seniorpartnere, partnere og associerede partnere. Newsec Egeskov & Lindqvist udnævnte for nylig Brian Tretow-Loof som ny seniorpartner og begrundede det blandt andet med, at man gerne ville knytte ham endnu tættere til virksomheden. Den nye titel betyder, at han får en større ejerandel i selskabet.

– Hvis man ejer over 10 procent så er man seniorpartner, mens man som partner har en ejerandel, der er under 10 procent. De associerede partnere er derimod fortsat medarbejdere, som dog har nogle store ansvarsområder og i fremtiden måske kan forventes at blive optaget som partnere i selskabet, siger Henrik Lyngskjold, adm. direktør og seniorpartner hos Newsec Egeskov & Lindqvist.

Hos RED skelner man også mellem ordet partner og associeret partner.

– Hvis man har titlen ”partner” hos RED, så betyder det, at man er equity partner, hvilket vil sige, at man ejer en del af selskabet og samtidig også modtager en overskudsandel. Man kan også blive ”associeret partner”, hvilket ikke indebærer et ejerskab eller overskudsandel, men typisk er betegnelsen for de medarbejdere som er i ”pipeline” til et fremtidigt partnerskab, siger Managing Partner Nicholas Thurø.

Læs hele historien i det nyeste Estate Magasin her

 

( Besøgt 5.698 gange, 6 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Udenlandske investorer køber ejendom for knap 200 millioner kr.

Pluss, Investering, Transaktioner / mandag 26. oktober 2020

Britiske M7 finder lejer til 14.000 kvm lager ved København

Industri og logistik, Udlejning / mandag 26. oktober 2020

Ejendomsfamilier tjener over 80 millioner kr. på fem år

Pluss, Regnskab og resultater, Investering / mandag 26. oktober 2020

Olav de Linde med første bygge- og udlejningsprojekt i Odense

Bolig, Byggeri, Investering, Odense / mandag 26. oktober 2020

Trio bag første fælles boligområde

Bolig, Byggeri, Transaktioner / mandag 26. oktober 2020

Investorkreds køber 10 erhvervsbygninger i Vejle

Investering, København, Transaktioner / fredag 23. oktober 2020

Kommende konferencer

Tirsdag den 27. oktober kl. 09:00

Investering i fremtidens almene boliger

- grønne renoveringer for milliarder i den blandede by

Tirsdag den 3. november kl. 09:00

Boliglejeret

- de væsentlige og grundlæggende principperEstate Podcast

Seneste nyheder