Estate Media –

Nyheder – Danmark

(Foto: By & Havn)

Fem arkitektteams med i konkurrencen om ny masterplan for 340.000 kvm. i Nordhavn

Konkurrencen om en ny masterplan for Levantkaj i Nordhavn er skudt i gang. Fem arkitektteams deltager.

Team Entasis, Team BIG, Team Cobe, Team Juul Frost Arkitekter og Team Sleth, SLA og MOE er navnet på de fem arkitektteams, der er blevet valgt til at tegne en ny masterplan for Levantkaj, Skudehavnen og Skudeløbet.

Konkurrenceopgaven består i at omskabe holmen til et blandet bykvarter med boliger, erhverv, institutioner og kultur, der sammen skal skabe rammen for det gode hverdagsliv for ca. 10.000 – 12.000 kommende beboere og medarbejdere.

Området bruges i dag til containerterminal, der flyttes til en anden lokation. I alt er der tale om ca. 34 ha grundareal (340.000 kvm) og 13 ha vandareal (130.000 kvm). I alt kan Levantkaj bebygges med 30.000 kvm. på Levantkajs vestlige del og ca. 475.000 kvm. på den østlige del (inkl. P-huse). I alt 505.000 kvm.

Ifølge konkurrenceprogrammet skal kvarteret samle alle Nordhavns kvaliteter i ét bykvarter. Levantkajs størrelse gør det muligt at skabe et intenst urbant byliv med arbejdspladser, butikker og restauranter omkring og i nærheden af den kommende metrostation og metrolinjen.

Konkurrenceprogrammet lægger op til en bynatur, der lader sig inspirere af det eksisterende, vildtvoksende grønne landskab omkring Skudehavnen, som er et intimt vandrum, hvor der oftest er læ. Men også en bynatur der er inspireret af oplevelserne ved den sydlige kaj med udsigt til Øresund så langt øjet rækker.

Endelig beskriver konkurrenceprogrammet, at det skal være muligt at kunne dyrke et aktivt udeliv i kvarteret samtidig med, at der andre steder er plads til ro og fordybelse. Programmet tager udgangspunkt i, at der etableres en sammenhængende sydvendt havnepark, der ligger ”for foden” af byen.

Der kan placeres op til 4.500 kvm. detailhandel i området samt publikumsorienterede serviceerhverv som caféer og restauranter.

Dertil ønsker man Nordhavns første folkeskole opført i området sammen med en idrætshal og en 11-mands kunstgræsbane. Københavns Kommune ønsker også, at området kommer til at indeholde et kulturelt væksthus bestående af kulturhus og bibliotek, mens der også er ønske om et havnebad i tilknytning til et vandkulturhus

Kommentarer

Seneste nyt

Salg af boliger i Hørsholm-projekt sat på pause efter klagesag

Pluss, Projektudvikling, Bolig / onsdag 5. august 2020

Nu kommer Amazon tæt på

Nordisk, Retail / onsdag 5. august 2020

Citymægler dropper fysisk butik og går online

Pluss, Digitalisering, Virksomheder og mennesker / tirsdag 4. august 2020

Nyt Heimdalen-byggeri kan gå i gang

Aarhus, Byggeri, Byudvikling / tirsdag 4. august 2020

Per Andersen stopper i Pwc

Virksomheder og mennesker / tirsdag 4. august 2020

MT Højgaard mister projektudviklingschef

Virksomheder og mennesker / tirsdag 4. august 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 13. august kl. 09:00

VENTELISTE - Erhvervs- og boligmarkedet i Roskilde

- investering og udvikling mod 2021

Torsdag den 20. august kl. 09:00

Erhvervslejeloven

- nyeste afgørelser og praksis

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland