(Illustration: BIG)

BIG skal opføre ny fabrik for kildevandsproducent i Italien

 

BIG skal udvikle en ny flagskibsfabrik for den italienske kildevandsproducent San Pellegrino.

Vinderforslaget, designet af BIG, blev officielt afsløret i går på Feltrinelli Foundation i Milano og det 90 millioner euro projekt forventes at bringe økonomiske og beskæftigelsesmæssige fordele for lokalsamfund samt tiltrække flere turister til hele regionen Lombardiet.

– Det er med stor spænding, at vi gå i gang med dette samarbejde med S.Pellegrino. Ligesom selve mineralvand vil den nye S.Pellegrino Factory og Experience Lab synes at udspringe af sin naturlige kilde, siger Bjarke Ingels, stiftende partner, BIG.

BIGs forslag til San Pellegrinos nye hjem i hjertet af Bergamo er en autentisk forlængelse af den rationelle og funktionelle arkitektur af den eksisterende fabrik fra 1899, og en hyldest til de klassiske elementer i italiensk arkitektur og urbanisme.

– I dag lægger vi den første symbolske sten af fabrikken, som bliver flagskibet i vores koncern, siger Stefano Agostini, President og CEO for San Pellegrino-koncernen og fortsætter:

– Ud af alle de projekter, der præsenteres, var BIGs forslag det mest repræsentative for vores brandværdier og vores virksomheds forpligtelse: at genoprette vores rolle som ambassadører for Italien, skabe reel værdi og fordele for det samfund, vi opererer i, styrke kvaliteten af arbejdet for vores medarbejdere – og dermed øge produktionen, siger han.

Tiltrække turisme
BIGs design er udviklet omkring en velkendt arkitektonisk element: buegangen. Den enkle og klare karakter af de ekspanderende og kontraherende buer i hele campus, vil skabe en mangfoldighed af rum og oplevelser. Besøgende og S.Pellegrino medarbejdere vil gå gennem majestætiske hvælvinger, overdækkede tunneler, arkader og grønne pergolaer, der indrammer historien og kulturarven af brandet.

– Den nye fabrik falder ind under kategorien af turismens udvikling for vores samfund, og vi er overbeviste om, at det vil stimulere andre initiativer, der blev startet i de senere år, men kan have været sat på hold i kølvandet på den økonomiske krise, siger Vittorio Milesi, borgmester i byen San Pellegrino Terme.

BIG, San Pellegrino og de lokale arkitekter Studio Verticale vil over de næste fire år arbejde sammen om byggeriet, der vil begynde i 2018. Første prioritet vil blive givet til opførelsen af broen, der vil forbinde tappeanlæg til Zogno, som vil derefter oprette forbindelse til parkering struktur for tunge køretøjer. Fra 2019-on, lægges der vægt på de kontorer, den nordlige fløj af Factory og Experience Lab.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder