Sådan kan Gefions nye projekt på stationsgrunden i Rødovre komme til at se ud, når det står færdigt (Illustration: Arkitema)

Gefion vil erstatte nedbrændt stationscenter i Rødovre med 37.500 kvm. boliger og butikker

Gefion har fået grønt lys til at opføre 37.500 kvm. boliger og butikker på grunden, hvor Rødovre Stationscenter brændte ned i 2013.

Projektet med navnet Rødovre Port indeholder i alt tre højhuse på 14, 16 og 19 etager, to på den ene og et på den anden side af Avedøre Havnevej. Hen over vejen opføres en to-etagers, fritsvævende bygning. Dertil kommer en gang- og cykelbro med grøn beplantning.

-Det er et spændende og dristigt projekt, som indeholder en god blanding af boliger til alle aldersgrupper med tilhørende udeophold og butiksmiljø, siger udviklingsdirektør Henrik Nissen, Gefion Group, der udvikler byggeriet.

Han fortsætter:

– Jeg oplever Rødovre som en driftig kommune, hvor der er mange spændende aktiviteter, voksende indbyggerantal og positiv udvikling generelt, siger Henrik Nissen.

Danmarks Statistik forventer, at befolkningstallet frem mod 2040 stiger med 7,1 procent, næsten det dobbelte af landsgennemsnittet.

 Boliger og butikker
På de 37.500 etagemeter skal der efter planen etableres boliger i cirka 32.000 etagemeter, mens resten er udlagt til butikker og erhverv. I forhold til Gefions konverteringsprojekter, som typisk strækker sig over halvandet-to år, er dette projekt på den lange bane.

-Rødovre Kommune har medvirket på en positiv måde til udviklingen af denne lokalplan. Og jeg synes, at lokalplanen lever op til kommunens ønsker om byggeri af høj arkitektonisk kvalitet, der både rummer almindelige boliger, ungdomsboliger og erhverv. siger Henrik Nissen.

 

For at skabe god plads til byggeriet ændres det hidtidige vejforløb, og der anlægges 200 nye P-pladser under byggeriet til beboere, handlende og erhverv.

Rødovre Port er Gefion Groups fjerde store nybyggeriprojekt, siden Gefion Group meldte ud om en udvidelse af strategien fra at have fokus på at konvertere erhverv til attraktive boliger. Gefion Group er i gang med at opføre nye ungdomsboliger i Valby og København NV samt et stort projekt med ejerlejligheder på Amager Strandvej.

Den tidligere Sjælsø-direktør Jørgen Junker er projektdirektør på nybyggerierne.

Lokalplanen er udarbejdet af Bricks med BYR Gruppen som rådgiver i samarbejde med Gefion Group. Arkitema tegner projektet for Gefion Group.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder