Estate Media –

Nyheder – Danmark

Avignon Capital var en af de udenlandske investorer, der købte op i Danmark i 2016 (Foto: Avignon)

RED: Der blev handlet for 10 mia. kr. mere i 2016 end året før

Den danske transaktionsvolumen for erhvervsejendomme i 2016 endte på det højeste niveau siden finanskrisen, og aktiviteten overgik 2015 med ca. 10 mia. Der blev i alt solgt ejendomme for ca. 64 mia. kroner, hvor det især var udenlandske investorer der drev stigningen.

Kristian Foss

onsdag 8. februar 2017 19:40

I løbet af de senere år er den danske transaktionsvolumen vokset betydeligt, og 2016 volumen på ca. 64 mia. nåede næsten samme niveau, som blev observeret i 2006 på ca. 67 mia., der var det højeste niveau nogensinde, viser den seneste markedsrapport fra RED Property Advisers.

I et år, hvor den europæiske transaktionsvolumen oplevede et markant fald på ca. 23 procent, steg den danske transaktionsvolumen hele 18 procent. Det markante fald i Europa var især relateret til udviklingen i UK og særligt i London.

– Som følge af adskillige usikkerheder omkring de makroøkonomiske forhold, herunder konsekvenserne af Brexit og præsidentskiftet i USA, vender flere og flere investorer sig mod de mere stabile og inflationssikrede cash flows forbundet med ejendomsinvesteringer, skriver RED i markedsrapporten.

Således er det ikke blot de danske investorer, der er aktive på det danske marked. I løbet af 2016 har de udenlandske investorer taget en endnu større markedsandel og udgør nu hele 41 procent af den totale transaktionsvolumen. Dette svarer til en stigning på 5 procent-point sammenlignet med 2015.

De seneste fem år har de udenlandske investorer især domineret retail-segmentet, og 2016 var ingen undtagelse. Dog var 2016 også et år, hvor de udenlandske investorer viste en øget interesse også for bolig- og kontorsegmentet, og tilsammen udgjorde disse to segmenter sammen med retail-segmentet ca. 85 procent af udenlandske investorers samlede investeringsaktivitet i 2016.

De udenlandske investorer har med deres store købsinteresse, medvirket til et yderligere nedadgående pres på afkastkravet set i forhold til 2015. Dette gælder især for de ovennævnte segmenter, hvor prime afkastkravene har nået niveauet 4,00 procent inden for kontorsegmentet, 3,60 procent inden for boligsegmentet og 3,00 procent inden for retailsegmentet. I slutningen af året blev der sågar registreret enkelte transaktioner inden for kontorsegmentet til lige under 4 procent i afkast.

Fremadrettet forventes den globale usikkerhed forsat at påvirke investorerne, og med henblik på stadig flere forandringer i samfundet og erhvervslivet, vil ejendomme adskille sig som værende en mere traditionel og forudsigelig aktivklasse sammenlignet med eksempelvis det mere volatile aktiemarkedet.

Kommentarer

Seneste nyt

Nrep henter projektudviklingsdirektør hos Danica Ejendomme

Pluss, Virksomheder og mennesker / torsdag 13. august 2020

Dansk familieejet investor køber stor portefølje af international investor

Pluss, Investering / torsdag 13. august 2020

Kommune sælger 22.000 kvm. grund

Industri og logistik / torsdag 13. august 2020

To nye på vej i Byggesocietetets landsbestyrelse

Virksomheder og mennesker / torsdag 13. august 2020

– Markedsfører en tredjedel af boligmarked med proptech

PropTech, Pluss, Nordisk / torsdag 13. august 2020

Vinder opgave på journalisthøjskole-grund

Bolig, Byggeri / torsdag 13. august 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 20. august kl. 09:00

Erhvervslejeloven

- nyeste afgørelser og praksis

Tirsdag den 25. august kl. 09:00

VENTELISTE - Paragraf 5, stk. 2

- konsekvenser og fremtidsperspektiver

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland