Estate Media –

Nyheder – Danmark

(Foto: By & Havn)

Ny netværksorganisation skal tiltrække virksomheder til Ørestad

Foreningen Ørestad Innovation City Copenhagen (ØICC) skal arbejde for, at Ørestad bliver det stærkeste knudepunkt for innovation, viden og kreativitet.

Kristian Foss

onsdag 1. februar 2017 15:16

Netværksorganisationen Ørestad Innovation City Copenhagen ønsker at medvirke til at tiltrække og stimulere erhvervs- og vidensudviklingen i regionens største, hurtigst voksende og mest kraftfulde erhvervsområde, Ørestad.

Så kort lyder tanken bag den nystiftede forening, der har fået aktører fra bydelen til at slutte sig sammen i et formaliseret samarbejde på tværs af brancher.

– Over hele verden er der fokus på ’innovationsdistrikters’ effekt for virksomheder og organisationer. Der er et fantastisk momentum i Ørestad, og det vil vi gerne udnytte til at tiltrække endnu flere små, mellemstore og store virksomheder. Derfor har vi taget initiativ til netværksorganisationen Ørestad Innovation City Copenhagen, siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn, der i dag blev valgt som organisationens første bestyrelsesformand.

Der er mange eksempler både internationalt og nationalt på lignende succesfulde netværksorganisationer. I Lyngby-Taarbæk har foreningen Vidensbyen i løbet af fem år udviklet sig til et kraftfuldt netværk, hvor medlemsvirksomhederne udnytter hinandens kompetencer og ideer på tværs.

– I Microsoft meldte vi os ind i Vidensbyen allerede halvandet år før vi flyttede til Lyngby. For os var det et naturligt skridt at engagere medarbejderne og virksomheden i lokalområdet. En stærk Vidensby er også en styrke for Microsoft. Jeg er overbevist om, at også erhvervslivet i Ørestad vil have stor glæde af den nye netværksorganisation, siger Charlotte Mark, der er en af drivkræfterne i Vidensbyen i Lyngby.

Skal øge interessen
ØICC skal bidrage til at øge værdien af Ørestad som lokation for virksomheder og medarbejdere. Der skal etableres en platform for netværksaktiviteter med højt fagligt indhold. Det kunne være workshops og events med oplæg om ny forskning, fælles adgang til analyser, samarbejder på tværs af faglige grænser – f.eks. mellem virksomhederne og Ørestads uddannelsesinstitutioner og meget mere.

Det kan blandt andet styrke virksomhedernes talentindsats og hjælpe dem til at tiltrække de bedste danske og udenlandske hoveder. Samtidig styrkes uddannelsesinstitutionerne relation til erhvervslivet, der fungerer som aftager for de færdiguddannede kandidater.

Siden 2010 har ingeniørvirksomheden Rambøll haft domicil i Ørestad.

– Nye måder at arbejde og samarbejde på bliver afgørende for enhver vidensvirksomhed i fremtiden. Samtidig har vi brug for at kunne tiltrække de bedste hoveder fra begge sider af sundet. Og med mindre end fem minutter til lufthavnen, broforbindelse til Sverige og Metro og regionaltog lige uden for døren kan vi næsten ikke tænke os en bedre placering end Ørestad, siger Søren Brøndum, executive director, Rambøll DK.

Solstra Capital Partners er hovedaktionær i Bella Center og står bag Copenhagen Towers og Crowne Plaza hotel. Managing partner Oscar Crohn fra Solstra Capital Partners ser klare konkurrencefordele i netværket.

– Solstra har et stort engagement i Ørestad, hvor selskabet både driver hotel, ejer et stort erhvervsdomicil, Bella Center samt udvikler bydelen omkring Centret. Selvom vi i Ørestad konkurrerer internt om virksomheders og potentielle beboeres gunst, så står vi stærkere sammen end hver for sig – særligt internationalt. Med Ørestads placering ønsker vi at overbevise internationale virksomheder om, at de skal vælge København frem for fx Stockholm eller Helsinki som deres hub til det skandinaviske og baltiske marked. I den konkurrence står vi stærkere i kraft af det kommende netværk, siger Oscar Crohn, Solstra Capital Partners.

Samarbejde med uddannelsesinstitutioner
Også Ørestads store uddannelsesinstitutioner er på forhånd positive over for den nye netværksorganisation. I Ørestad Nord ligger både Københavns Universitet Søndre Campus og IT-Universitetet, ligesom AAU ligger blot et stenkast væk. Sammenlagt er der godt 20.000 studerende på universitetsniveau i Ørestad.

– Vi er i konstant dialog med potentielle samarbejdspartnere om både forskning og uddannelse. I Ørestad er der en bred vifte af tunge vidensvirksomheder. Et initiativ som ØICC giver os en ny indgang til at skabe relationer til virksomhederne – og dermed også lette erhvervslivets rekruttering – til glæde for alle parter, siger Julie Sommerlund, Prodekan på Københavns Universitet og hans kollega, Søren Damgaard, der er innovationsdirektør på AAU, er enig:

– Aalborg Universitet har mange års erfaring med at indgå i innovative samarbejder med virksomheder, og vi glæder os til at samarbejde omkring de nye initiativer, der udspringer af Ørestad Innovation City Copenhagen, siger Søren Damgaard.

 

Kommentarer

Seneste nyt

Newsec ansætter ny seniorrådgiver

Virksomheder og mennesker / fredag 14. august 2020

NPV i nyt trecifret millionprojekt

Pluss, Projektudvikling / fredag 14. august 2020

Ny markedschef hos Bovieran er en erfaren profil

Virksomheder og mennesker / fredag 14. august 2020

Nrep henter projektudviklingsdirektør hos Danica Ejendomme

Pluss, Virksomheder og mennesker / torsdag 13. august 2020

Entreprenør fundet til Danmarks største nedrivningsarbejde

Entreprenører / fredag 14. august 2020

Dansk familieejet investor køber stor portefølje af international investor

Pluss, Investering / torsdag 13. august 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 20. august kl. 09:00

Erhvervslejeloven

- nyeste afgørelser og praksis

Tirsdag den 25. august kl. 09:00

VENTELISTE - Paragraf 5, stk. 2

- konsekvenser og fremtidsperspektiver

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland