Estate Media –

Nyheder – Danmark

(Foto: Jens Lindhe)

Praksis Arkitekter vinder betonbranchens Oscar

Det fynske arkitektpar Mette Tony og Mads Bjørn Hansen fra Praksis Arkitekter tildeles Betonelement-Prisen. Prisen får de for transformation af Frihavns Tårnet i København.

Dansk Byggeris Betonelement-Pris og Utzon-statuette 2017 går til Mette Tony og Mads Bjørn Hansen fra Praksis Arkitekter for deres transformation af Frihavns Tårnet – en gammel DLG-kornsilo i Københavns nye mondæne kvarter, Nordhavn – til et bæredygtigt boligbyggeri af høj arkitektonisk kvalitet.

– At Utzon-Statuetten og Betonelement-Prisen i år tilfalder os er et kæmpe skulderklap. Frihavns Tårnet er et projekt, vi har arbejdet med i tre år, og det har fyldt rigtigt meget på tegnestuen. Betonelement-Prisen er en af de helt tunge priser i vores verden, så det er en fornem række af værker, Tårnet nu indskriver sig i. Det er vi vældig stolte over, siger Mette Tony og Mads Bjørn Hansen, der sammen ejer Praksis Arkitekter med i alt cirka 24 medarbejdere og kontorer i sydfynske Troense og København.

I siloens massive betonydervægge er der udskåret vinduespartier, som går helt til gulvet. Uden på facaden skaber betonelementer med en varierende søjlerytme nu en søjle/pladekonstruktion af næsten filigranagtig karakter. Det giver beboerne lyse lejligheder med 3-3,7 meter til loftet og store altaner med plads til udemøblering. Tårnet har et samlet boligareal på cirka 11.000 m2 og er med i alt 12 etager – fem etager højere end den oprindelige silo.

– Frihavns Tårnet er et originalt eksempel på, at gamle industribygninger ofte er et fremragende grundmateriale at arbejde videre med. Praksis Arkitekter har ved brug af betonelementer formået at skabe en mesterlig forbindelse mellem det overordnede arkitektoniske greb og så en detaljering, der altid giver beskueren lyst til at komme tættere på – lyst til at røre ved bygningen, siger formanden for Betonelement-Prisens jury, Kent Martinussen, der er administrerende direktør på Dansk Arkitektur Center.

Anerkendelse på højt niveau
Betonelement-Prisen er indstiftet af Betonelement-Foreningen i 1978. Den gives som en anerkendelse for på højt arkitektonisk niveau at anvende betonelementer i et byggeri.

I 2015 vandt arkitektparret Mette Tony og Mads Bjørn Hansen Renovers’ specialpris for ombygningen af Egebjerg Mølle på Sydfyn. Herefter fulgte Svendborg Arkitekturpris 2015, og med Betonelement-Prisen og Utzon-Statuetten er de nu kommet i selskab med Jørn, Jan og Kim Utzon samt den verdensberømte Bjarke Ingels. Som konsekvens af prisregnen blev Praksis Arkitekterne sidste år Gazelle-virksomhed efter fire regnskabsår med positiv vækst og en fordobling af omsætningen.

Kommentarer

Seneste nyt

Ny Podcast: Erfarent panel giver gode råd til Mipim 2020

Podcast, Mipim / torsdag 20. februar 2020

Kilden og de Linde utilfredse med ’stopklodser’ for bæredygtigt byggeri

Byudvikling, Bæredygtighed / onsdag 19. februar 2020

FB Gruppen bag 30.000 kvm stort boligprojekt i københavnsk forstadskommune

Pluss, Projektudvikling, Bolig, Byudvikling / onsdag 19. februar 2020

JLL: Stadig stor investeringslyst i Norden

Pluss, Erhvervsmæglere, Investering / onsdag 19. februar 2020

Lovregulering af ejendomsbranchen fordoblet på 30 år

Ejendom / onsdag 19. februar 2020

Colliers udvider vurderings- og rådgivningsteam til 31 ansatte

Erhvervsmæglere, Virksomheder og mennesker / onsdag 19. februar 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 27. februar kl. 09:00

Sikring af ejendomme

- optimering og forebyggelse af brand, skybrud, terror og uforudsete hændelser

Tirsdag den 3. marts kl. 13:00

Træbyggeri

- muligheder, erfaringer, udfordringer og vidensdeling

Jobmarked

Nyeste opslag

Senior Investment Manager

     

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland