Estate Media –

Nyheder – Danmark

Adm. direktør Henrik Garver, FRI. Foto: FRI

Rambøll er nu Europas 9. største rådgivervirksomhed

De danske rådgivende ingeniørvirksomheder står stærkt på årets rangliste over Europas 200 største rådgivervirksomheder, der rangerer virksomhederne i forhold til omsætning og antal medarbejdere.

Det går generelt godt for de europæiske rådgivende ingeniørvirksomheder og heriblandt også de danske. Det viser Svensk Teknik och Designs (STD) Sector Review-undersøgelse, der hvert år analyserer den europæiske rådgivende ingeniørbranche. De største danske virksomheder er rykket op ad listen på trods af en generel vækst blandt branchens virksomheder i Europa. Der er en generel trend mod konsolidering på tværs af virksomhederne i Europa.

– Den bølge af opkøb og fusioner, vi har været vidne til de seneste år, kombineret med en stærk organisk vækst, viser at de danske rådgivende ingeniørvirksomheder har formået at vokse hurtigere end markedet generelt. Det er en trend som jeg forventer vil fortsætte i 2017, siger Henrik Garver, administrerende direktør i FRI.

Den seneste fusion mellem Niras og Alectia, som som blev annonceret umiddelbart før jul, har skabt endnu en rigtig stor aktør, der har mulighed for at vokse yderligere.

– Der er nu en gruppe på 10 virksomheder i norden, der alle har mere end 2.000 ansatte og som arbejder inden for alle tekniske discipliner på alle globale markeder. Det bliver denne superliga af nordiske virksomheder som kommer til at drive og forandre markedet i de kommende år – og som konstant bliver udfordret af mindre og mellemstore virksomheder på de enkelte markeder i norden. Populært sagt er det de nordiske rådgivere der driver den globale disruption af branchen, i forhold til forretningsmodeller, digitalisering og markedsområder, siger Henrik Garver, administrerende direktør i FRI.

Danmarks største rådgivende ingeniørvirksomhed, Rambøll, ligger på en 9. plads, hvilket er fire pladser bedre end for et år siden. Det er Rambølls opkøb i 2015 af amerikanske Environ der slår igennem på placeringen. Cowi befinder sig på en 23. plads – én plads bedre end sidste år. Fusionen mellem Niras og Alectia er ikke kommet med, men det vil bringe Niras fra en plads som nr. 67 op til en plads som nr. 52.

 En række af de udenlandske rådgivervirksomheder, der befinder sig højt på Sector Review-listen, er væsentlige aktører på det danske marked. Heriblandt Sweco, der er den 6. største rådgivende ingeniørvirksomhed i Europa, den engelske rådgivervirksomhed Atkins, der er den 4. største i Europa og svenske ÅF, der efter opkøbet af Midtconsult bliver den 15. største virksomhed i Europa.

Fra den europæiske top-50 er også WSP, Norconsult og Drees & Sommer etableret som FRI-virksomheder på det danske marked.

Læs også: 1/4 af de rådgivende ingeniørvirksomheder venter at ansætte flere i 2016

Læs også: Danske rådgivervirksomheder opkøber aggressivt

( Besøgt 1.010 gange, 1 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Pihl & Søn fortsætter massiv fremgang – overskud mere end firedobles

Regnskab og resultater, Entreprenører / torsdag 24. september 2020

Karen Mosbech stopper som direktør for Freja Ejendomme: Ikke uden vemod

Byudvikling, Virksomheder og mennesker / torsdag 24. september 2020

Derfor vinder Christian Wittrup legat

Bæredygtighed, Virksomheder og mennesker / fredag 25. september 2020

Colliers-direktør: Regeringen skræmmer internationale investorer

Investering / torsdag 24. september 2020

Pernille Vermund lukker sit arkitektfirma

Arkitektfirmaer, Virksomheder og mennesker / torsdag 24. september 2020

Birch Ejendomme ’yderst tilfreds’ med indtjeningen i forkortet regnskabsår

Pluss, Regnskab og resultater, Bolig, Investering / onsdag 23. september 2020

Kommende konferencer

Onsdag den 30. september kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks tredjestørste by

Torsdag den 1. oktober kl. 09:00

Udviklingsprojekter og forsyningsledninger

- gæsteprincippet, ejerskaber og de vigtigste problemstillinger

Estate Podcast

Seneste nyheder