Heimstadens investeringer i København
Heimstadens investeringer i København har sat store spor i årets samlede transaktioner

Tusindvis af andele i udkantskommuner er værdiløse

Krisen er slet ikke ovre for hundredevis af andelsforeninger.

Således er op mod 500 foreninger, der repræsenterer tusindvis af andelsboliger, i lige så håbløs gæld som Hostrup Have på Frederiksberg med 680 andele, der for godt en uge siden blev begæret konkurs af Nykredit, skriver Politiken.

Det er foreningen af Andelsboligforeninger i Krise, som på baggrund af tal fra By- og Boligministeriet anslår, at rigtig mange foreninger i især mindre kommuner i udkantsområder er i krise.

– Uden for København og Aarhus er mange små foreninger i dyb krise. Det er ofte ældre mennesker, der har købt andelene. Når én falder fra, hænger de andre på udgiften til en bolig, der er 0 kroner værd og ikke kan sælges. Det bliver en slags ’last man standing’, siger den uafhængige andelsboliganalytiker Tejs Volfsberg Carstensen til Politiken.

Foreningerne kan blive tvunget til at gå konkurs og så mister beboerne deres indskud, der kan være på flere hundrede tusinde kroner.

Det er belåningen bag de pressede andelsforeninger, der gør dem dyrere og dyrere i månedlig boligafgift – og samtidig betyder gælden, at andelene ingen værdi har og derfor kan andelshaverne ikke sælge dem og flytte væk.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder