(Illustration: Københavns Kommune)

Arkitektkonkurrence på vej om 5.000 kvm. kulturhus og havnebad på Papirøen

Sidste år besluttede Københavns Kommune, at Papirøen skal have et nyt vand-kulturhus. Det skete bl.a. med afsæt i københavnernes egne ønsker, som blev indsendt i en idékonkurrence. Derfor satte Københavns politikere penge af i budget 2017 til afholdelse af en arkitektkonkurrence om et nyt vand-kulturhus med et højt ambitionsniveau. Nu støtter Nordea-fonden konkurrencen med 2,1 mio. kr., hvilket betyder, at man kan tiltrække bud fra de bedste arkitekter verden over.

– Det er en formidabel vision, som kalder på kunstneriske og arkitektoniske idéer fra hele verden, siger Mogens Hugo, bestyrelsesformand for Nordea-fonden, som bl.a. har opført Tietgenkollegiet og Cirkelbroen.

Det kommende vand-kulturhus bliver placeret ved vandkanten på Papirøen og vil kombinere et indendørs svømmebad med foreningsfaciliteter og et havnebad. Københavns Kommune ønsker at skabe et enestående vand-kulturhus i hjertet af København. Det skal have en klar kunstnerisk ide, hvor både aktiviteter, funktioner, design og det arkitektoniske udtryk bidrager til oplevelsen af vand, havn og byrum.

– Papirøen skal også fremover være et folkeligt samlingssted for københavnere og byens gæster. Nordea-fondens støtte gør det muligt for os at få de ypperste arkitekter til at komme med deres bud på et vand-kulturhuset på Papirøen, så vi får et helt unikt sted. Vi gælder os meget til at komme i gang, siger overborgmester Frank Jensen.

Den københavnske arkitektvirksomhed COBE vandt i februar 2016 By & Havns projektkonkurrence for en ny masterplan for Papirøen med deres projekt ’Københavns haller’. Det kommende vinderprojekt for vand-kulturhuset skal hænge sammen med denne masterplan og være med til at sikre, at Papirøen fastholder sin åbenhed og folkelighed, så området også fremover tiltrækker og inspirerer både københavnere og byens gæster. 

Arkitektkonkurrencen løber fra den 1. februar til den 23. november 2017. Lokalplanforslaget for Christiansholm (Papirøen) er i høring indtil den 26. januar 2017. Ombygningen af Papirøen påbegyndes i starten af 2018 og ventes færdig i slutningen af 2021.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder