(Foto: Arkiv)

To markante ejendomsprofiler fylder rundt

Advokat Merete Larsen, der er partner hos Gorrissen Federspiel, fylder i dag 50 år.

Gennem hele sin karriere har Merete Larsen specialiseret sig inden for rådgivning om projektudvikling af fast ejendom og er i dag en af landets førende eksperter på området med over 20 års erfaring.

Hendes navn er forbundet med omfattende byudviklingsprojekter som for eksempel Flintholm, Carlsberg Byen og Dyrehavegårdkvarteret i Lyngby, ligesom utallige boligprojekter og domicilbyggerier i blandt andet Ørestad og i havneområderne har været gennem hendes rådgivning, der ifølge hendes mange faste klienter er præget af en løsnings- og idérig tilgang med stort overblik og forståelse for den kommercielle strategi.

Merete Larsen startede allerede tidligt sin specialisering – også før det endnu i Danmark var blevet almindeligt – og valgte samtidig et speciale, hvor kvinder og ikke mindste kvindelige advokater er en sjælden race. Hun har  undervist på Københavns Universitet straks efter sin kandidateksamen og blev allerede efter et år en af de yngste eksterne lektorer nogensinde på universitetet i både ejendomsret og finansieringsret.

Merete Larsen har også suppleret sin karriere med et arbejdsophold på et amerikansk specialistkontor, hvorfra hun stadig 25 år senere har kontakt med tidligere kolleger.

Siden 2011 har Merete Larsen været partner hos Gorrissen Federspiel, der med 420 medarbejdere fordelt på kontorer i København og Aarhus er et af landets største erhvervsretlige advokatfirmaer.  I begyndelsen af 2017 flytter firmaet i København fra Dagmarhus ved Rådhuspladsen til nyt domicil i nyopførte Axel Towers over for Tivoli.

Et liv i ejendomsbranchen
En anden stor personlighed fylder også snart rundt. 4. december fylder Henrik Klinge, der har et helt liv bag sig i ejendomsbranchen, nemlig 60 år.

I dag er Henrik Klinge chef for en nyoprettet afdeling for bygherrerådgivning i Orbicon. Men han har erfaring fra flere andre rådgivere i udadvendte funktioner. Han er derfor kendt af mange som markedsdirektør i Niras, direktør for byggeri i Alectia, administrerende direktør i Kuben, direktør i Kampsax i England og meget andet.

Henrik Klinge har i sin karriere været involveret af en lang  række prestigefyldte byggerier som Nykredits hovedkontor, Novos hovedkontorer, DOKK1 i Århus og Trommen i Hørsholm.

Han har desuden været fagdommer i en række arkitektkonkurrencer og er meget aktiv i brancheforeningen FRI, hvor han blandt andet sidder i Byggeriudvalget og Rets- og Responsumudvalget

I 1981 blev Henrik Klinge færdig som civilingeniør fra DTU og i 1983 tog han en HD i finansiering, og han har opbygget en stor viden om både det byggefaglige og forretningsmæssige. De seneste år har han videreuddannet sig inden for management på INSEAD i Frankrig.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje