Mette Seifert.

Britiske M7 køber 76 ejendomme på 115.000 kvm af Danske Bank

Det britiske investerings- og forvaltningsselskab M7 Real Estate, der hidtil primært har opkøbt mere industriprægede ejendomme, har nu købt 76 blandede kontor-/butiks- og boligejendomme spredt over hele Danmark af Danske Bank. Ejendommene er primært beliggende i Storkøbenhavn og på gode strøgbeliggenheder i provinsen. Danske Bank er med salget gået fra direkte ejerskab af fast ejendom, og via den gennemførte ‘sale and lease back’ fortsætter Danske bank som lejer i 58 ejendomme, hvor banken i dag allerede er repræsenteret.

Det nye JV bliver forvaltet af M7’s danske kontor, som ledes af Mette Seifert. M7 ser en række muligheder for at forbedre udlejningsgraden og optimere porteføljen blandt andet via fokuseret istandsættelse og udlejening af tomme lokaler, driftoptimering og et tæt samarbejde med de eksisterende lejere i ejendommene.

I forbindelse med salget forklarer Robert V.S Nellemann, Head of Strategic Property Asset Management i Danske Bank:

-Vores målsætning med denne handel har været at nedbringe bankens eksponering mod direkte ejede ejendomme ud fra et ønske om at blive en enklere bank, være mere fleksible og møde kundernes og medarbejdernes behov. Vi ser frem til samarbejdet med H.I.G og M7, som for banken betyder, at vi kan fokusere på vores kerneforretning.

Kromann Reumert og PwC har rådgivet H.I.G og M7 omkring juridiske og strukturelle aspekter i forbindelse med transaktionen, mens CBRE og Colliers har ydet kommerciel rådgivning og vurderinger. Cowi og Ambiente har stået for teknisk og miljømæssig due diligence. Pareto Securities har sammen med M7 været investeringsrådgiver på transaktionen. Danske Bank har i salgsprocessen været bistået af home Erhverv, Datea og Gorrissen Federspiel.

– I slutningen af 2013 etablerede vi vores første JV med H.I.G i forbindelse med købet af en hollandsk ejendomsportefølje. Vi er derfor meget tilfredse med at have udvidet vores samarbejde med opkøbet af Danske Bank porteføljen. Denne transaktion har muliggjort et opkøb af en række kvalitetsejendomme med god beliggendhed, som enten er udlejet til stærke lejere eller har et betydeligt optimeringspotentiale, som M7, qua vores erfaring og ekspertise, kan udnytte til at skabe gode resultater, siger CEO Richard Croft, M7.

Læs Arkitema tegner 3 nye domiciler til Danske Bank

Læs Danske Bank sælger hovedsæde til Standard Life

Læs Wihlborgs køber Danske Bank ejendomme

Læs M7 sælger ejendom i Ishøj

Læs M7 sommershopper 7 ejendomme

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje