(Foto: Bonava)

Første gang i 10 år: Mere end 20.000 boliger på vej i 2017

Boligbyggeriet har været særligt hårdt ramt af krisen og har under krisen været på historisk lavt niveau. Det er stille og roligt vendt, og siden 2013 har fremgangen været entydig.

-Nu har fremgangen på boligmarkedet spredt sig til flere dele af landet, og det er med til at sparke gang i nybyggeriet af boliger. Sammenholdes det med, at der i slutningen af 2016, i 2017 og i 2018 skal bygges ca. 8.200 små almene boliger til flygtninge, så findes et godt grundlag for stigende aktivitet i nybyggeriet. Det medfører, at der i 2017, for første gang siden 2007, ventes at blive bygget mere end 20.000 boliger på et år. På sigt kan der komme usikkerhed på boligmarkedet med baggrund i det nye vurderingssystem, der skal indføres og en eventuel omlægning af boligskatten, påpeger Dansk Byggeri.

Fremgangen på boligmarkedet har også stor betydning for markedet for reparation og vedligeholdelse, som fortsætter sin fremgang i de kommende år. Samtidig falder aktiviteten fra renovering af almene boliger fra det meget høje niveau, som toppede i 2014. Der er dog stadig tale om et højt niveau i historisk perspektiv.

Den generelle konjunkturforbedring i samfundet, koblet med stigende boligpriser og et ekstremt lavt renteniveau, betyder, at Dansk Byggeri samlet set forventer fremgang inden for reparation og vedligeholdelse.

– Der er kommet et lille smil på læberne. Det sker, fordi det går bedre med samfundsøkonomien. Der er udsigt til stigende vækst, som dog ingenlunde bliver prangende. Men vi er ude af krisen, og danskerne er talstærkt mødt op på arbejdsmarkedet. Kombineret med reallønsfremgang og lav rente er det nemmere at opnå forståelse hos bankrådgiveren, så der nu også er kommet mere gang i boligmarkedet til glæde for aktiviteten i bygge- og anlægsbranchen, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

 

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder