Bjarke Ingels

BIG skifter skala i nye studieboliger

I sidste uge kunne arkitektfirmaet BIG indvie et højhusbyggeri tegnet for Durst Foundation i New York. Et spektakulært hus på en af verdens dyreste og mest efterspurgte beliggenheder. Og i denne uge var det så en helt anden skala, der blev præsenteret, da containerbyggeriet Urban Rigger med miniboliger stod færdigt.

skaermbillede-2016-09-20-kl-10-10-08Urban Rigger er ikke bare billige, små studie boliger, men de ligger indtil videre også som modelbyggeri i det fjerneste hjørne af Københavns Havn ved Halvandet 8 km. fra Rådhuspladsen på den yderste spids af Refshaleøen i kort fugleflugtslinie fra Nordhavn.

Mandag eftermiddag blev de indviet, og det var lykkedes initiativtagerne BIG og Kim Loudrup at få stor pressebevågenhed på det lille, men innovative boligprojekt.

Iværksætteren Kim Loudrup, der på ejendomssiden blandt andet har været udvikler af butikkerne på Langelinie kajen i København, har indtil videre fået mulighed for  at lægge op til 300 af studieboligerne i havnen i Gøteborg. Modellen er at boligerne skal drives af investorer, som så lejer ud til studerende til priser for for eksempel 3.000-6.000 per måned. Der kan bo 2-3 studerende i hver container, og BIG har designet containerne i trekantede formationer, der danner en atriumgård med fællesrum i kælderen.skaermbillede-2016-09-20-kl-10-10-58

Boligerne er designet med gedigent udstyr både for at holde vandet ude og for at udstyre dem på et niveau, der stemmer med de krav unge har i dag, har BIG og Kim Loudrups selskab Udvikling Danmark designet dem i samarbejde med Danfoss, Miele, Hay, Cells og Grundfoss og dermed skabt en prototype på et bud på fremtidens studieboliger.

 

 

 

 

 

Konferencer & akademier

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder