Estate Media –

Nyheder – Danmark

Danica Ejendomsselskab vil med KPC som totalentreprenør opføre et nyt domicil for Danske Bank ved krydset mellem Spanien og Jægergårdsgade i Aarhus (Illustration: Danica Pension)

Danske Bank starter byggeriet af 11.000 kvm domicil i Aarhus

Kristian Foss

fredag 11. marts 2016 6:40

Aarhus Byråd har netop vedtaget salget af et byggefelt i Sydhavnskvarteret. Det er Danica Ejendomsselskab som har købt byggefeltet, der med KPC som totalentreprenør vil opføre et nyt domicil for Danske Bank ved krydset mellem Spanien og Jægergårdsgade.

Bygningen, der er tegnet af Arkitema Architects, har seks etager og på 11.000 etagekvadratmeter skal huse ca. 650 medarbejdere i Sydhavnen i Aarhus.

-Kontorhuset bliver kompakt, hvilket er vigtigt for at skabe optimale forbindelser mellem medarbejderne, som skal arbejde i bygningen. Men et åbent stueplan med mange indgange, bygningens forskudte gavle, der skaber terrasser til udeophold, og de store vinduespartier, som trækker lys dybt ind i bygningen, bryder med det kompakte udtryk. Bygningen signalerer dermed både åbenhed og imødekommenhed, fortæller Kim Risager, arkitekt og senior partner hos Arkitema Architects.

Kontordomicilets arkitektoniske udtryk skal udfoldes i flere af Danske Banks kommende byggerier. Blandt andet bliver Danske Banks kommende kontorbygning i Kolding udtryksmæssigt næsten identisk med bygningen i Aarhus.

-Der er flere linjer, som går igen i bygningen i Kolding. De bliver begge udformet som en transparent skulptur, der er rig på vinduesarealer, og som er opbygget af forskudte, horisontale stakke. Det sikrer det meget åbne udtryk, som bliver et af kendetegnene ved Danske Banks kontorer, fortæller Kim Risager.

Udviklingen af Sydhavnskvarter
Med byggeriet af det nye domicil skydes udviklingen af det nye Sydhavnskvarter for alvor i gang, og det glæder borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard.

– Der er enorm interesse fra både borgere og virksomheder for at bosætte sig midt i Aarhus og nyde godt af den energi og det samspil, der er i den tætte by. Det er en interesse, som Aarhus Kommune meget gerne vil understøtte i det nye Sydhavnskvarter, som ligger mellem en travl erhvervshavn og Hovedbanegården. Kulbroen vil som en New York-inspireret High Line Park forbinde kvarteret med Midtbyen via Frederiks Plads. Det er et af byens mest spændende byudviklingsområder, der nu kickstartes. Det glæder mig, at Danica og Danske Bank har lyst til at tage del i denne spændende udvikling, fortæller han.

Byggeriet skal være med til at løfte visionen om et levende midtbykvarter med et mangfoldigt byliv og spændende byrum.

-Med de mange medarbejdere bidrager Danske Bank til livet i Sydhavnskvarteret, der skal dyrke mangfoldigheden og blande de små, skæve og eksperimenterende iværksættere med de større og etablerede virksomheder. Med Danske Banks byggeri tager vi det første store skridt mod en ny spændende bydel i Aarhus, supplerer rådmand for Teknik og Miljø Kristian Würtz.

Flytter medarbejdere til Aarhus
Danske Bank flytter 650 medarbejdere til bygningen, når den står klar i 2018, og også Home privat og erhverv og Danica callcenter og rådgivning flytter ind i huset. Det er Arkitema, der har sat stregerne til nybyggeriet, og områdedirektør i Danske Bank Michael Thunbo er stolt af, at byggeriet bidrager til visionerne for området.

– Vi har fra starten haft et stort ønske om at kunne bidrage til udviklingen af et spændende og levende miljø i og omkring Sydhavnen. Derfor er alle kundevendte funktioner placeret i stueplan, og der bliver kundeindgange forskellige steder i bygningen. Det giver en aktiv stueetage og facade, som spiller sammen med omgivelserne. På den måde kan vi være med til at skabe byrum af god kvalitet og understøtte bylivet. Vi glæder os til at kunne tage huset i brug og blive en del af udviklingen i Sydhavnskvarteret, fortæller områdedirektøren.

Samtidig med udbuddet arbejder Aarhus Kommune med en visionsproces og en udviklingsplan for Sydhavnskvarteret, som efter planen skal behandles af byrådet i sensommeren 2016.

Kommentarer

Seneste nyt

Byggefirma skal opføre ungdomsboliger i Valby for 550 millioner kr.

Byggeri, København / tirsdag 20. februar 2018

Institutionelle investorer bygger boliger på stranden i Helsingør efter 10 års venten

Bolig, Byggeri / tirsdag 20. februar 2018

Newsec Datea skal administrere nyt kollegie

Administration / tirsdag 20. februar 2018

Cushman Wakefield RED giver 10 bud på fremtidens kontorarbejdsplads

Analyse / tirsdag 20. februar 2018

Crescendo køber ejendom i København K i private placement

Ejendom, Transaktioner / mandag 19. februar 2018

CapMan køber 1.900 kvm ejendom af Elf Ejendomme

Ejendom, København / mandag 19. februar 2018

Kommende konferencer

Tirsdag den 27. februar kl. 09:00

Due diligence

- ved køb og salg af fast ejendom

Mandag den 12. marts kl. 12:00

Conference in the sky

- Cannes 2018

Jobmarked

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland