Estate Media –

Nyheder – Danmark

Arkivfoto: Choice Hotels.

Hotelejendomme giver langt bedre bundlinje end hoteldrift

Kamilla Sevel

mandag 4. januar 2016 19:04

Dansk Brancheanalyse har undersøgt 204 hotelselskaber med et samlet overskud på 424 millioner kr. i 2014, hvilket er en gedigen forbedring på 439 millioner kr. i forhold til underskuddet i 2013 på beskedne 15 mio kr. Hvis man deler de 204 selskaber op i 163 hoteloperatører og 41 hotelejendomsselskaber, så var det hoteloperatørerne der tjente 171 mio. kr. og hotelejendomsselskaberne, der tjente 253 mio. kr.

Hoteloperatørernes omsætningsvækst var egentlig ganske nydelig med +6,7%, og de 163 hoteloperatører landede en omsætning på 8,876 milliarder kr. Hvis man måler på hoteloperatørerne, så blev omsætningen per værelse (OMS/VÆR) 266.000,- DKK, hvilket er en vækst i forhold til 2013 på 5,3 procent, men stadig ikke rekordhøjt, idet OMS/VÆR var lidt højere i 2007 (268K) og 2008 (269K). Det er fortsat hoteller i Forstæderne og Nordsjælland, der har den største OMS/VÆR, når Dansk Brancheanalyse måler på de lokale hoteloperatører, mens Københavnerhotellerne må acceptere en tredjeplads.

– Vores forventninger om, at 2014 skulle blive et drømmeår blev imødekommet ret præcist. Vi forventer dog, ud fra de tal for branchen vi allerede kender, at 2015 bliver et endnu bedre drømmeår for hotelbranchen. Branchen er i den lykkelige situation, at efterspørgslen er steget voldsomt med 7,9 procent flere hotelovernatninger i 2015 i forhold til 2014, mens væksten i udbudte hotelværelser har været rimelig med +1,8%. Vi forventer derfor, at 2015 bliver året, hvor hotelbranchen slår alle tidligere rekorder, både på omsætning, men også på OMS/VÆR, RES/VÆR, EBITDA og ikke mindst branchens samlede bundlinje. Den høje vækst i efterspørgslen har nok overgået de flestes optimistiske forventninger, og som et efterspil af finanskrisen har investeringslysten i at skabe flere hotelværelser været forholdsvis lav (den bundede i 2013 for hotelbranchen). Vi ser dog allerede nu, at der er flere hotelbyggerier i støbeskeen, men i modsætning til under finanskrisen, hvor alle byggede, er det fortsat især de i forvejen veldrevne hotelkæder, der investerer i at udvide kapaciteten, påpeger Dansk Brancheanalyse, der ikke tør spå om 2016:

– Vi tør som analytikere ikke udtale os endnu, da vi ikke har anelse om, hvordan efterspørgselsudviklingen vil være. Vi kan dog se, med de planlagte hotelprojekter, at udbudsvæksten ser ud til at blive 2,4 procent. Det vil derfor kræve en fortsat stigning i efterspørgslen, og helst på mindst 2,4%, for at blive et endnu bedre år end 2015.

Branchens egenkapitalforretning var i 2014 på 7,6 procent, fordelt på 4,5 procent for hoteloperatørerne og 14,3 procent hos ejendomsselskaberne.

Analysen, der er blevet til ved en gennemgang af Danmarks 385 største hotelejendomme med mindst 40 værelser, kan bestilles hos Dansk Brancheanalyse. Den ser også på udbudsudviklingen frem til 2019, på, hvor mange penge der er brugt på hotelbyggeri gennem de sidste 6 år, og på årets ned- og opskrivninger af ejendomsværdierne.

Læs mere om analysen på www.danskbrancheanalyse.dk.

Kommentarer

Seneste nyt

Nye partnere i Aart uden ejerandel

Pluss, Arkitektfirmaer, Virksomheder og mennesker / fredag 22. november 2019

PFA bygger flerbrugerkontorer for 381 millioner kr. i Odense

Byggeri, Investering, Kontor, Odense / fredag 22. november 2019

Indflydelsesrig storcenter-familie i ny hotelinvestering – har kurs mod Norden

Pluss, Hotel, Investering, Retail / fredag 22. november 2019

Heimstaden finder ny finansdirektør

Virksomheder og mennesker / fredag 22. november 2019

Én parkeringsplads til ejerboliger – en halv til andelsboliger

Parkering, Byudvikling / fredag 22. november 2019

Nyt domicil efter milliardhandel – EY går fra ejer til lejer

Pluss, Kontor, København / torsdag 21. november 2019

Kommende konferencer

Tirsdag den 26. november kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i København mod 2020

- vi går tæt på den aktuelle udvikling og tendenser i markedet

Mandag den 9. december kl. 09:00

Værdiansættelse af investeringsejendomme

- metoder, opgaver og begrænsninger

Jobmarked

Nyeste opslag

Senior Investment Manager

     

Projektudviklingschef

     

     

Projektudviklingsdirektør

       

Estate Podcast

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland