Aberdeen skal fremover forvalte Danicas kontor- og boligejendomme. Her Aberdeens domicil, der ligger i Tuborgs tidligere domicil i Hellerup nord for København

Danica køber grund i Tuborg Syd for 600-700 millioner kr.

Danica har købt den såkaldte Tuborg Syd-grund af Carlsberg for 600-700 millioner kr. Det er første del af et nyt ejendomsprojekt, der forventes at løbe op i 2,5 milliarder kr.

– Jeg tænker, at vi kan lave noget, der er ud over det sædvanlige. Det er en rigtig fin strandgrund. Der er ikke så mange steder i verden, hvor man kan få fat i en grund, der ligger ud til vand så tæt på Rådhuspladsen, siger ejendomsdirektør Peter Mering, Danica til Børsen.

De nye boliger på den 106.000 kvm store grund, der ligger ud til Øresund i Hellerup nord for København, forventes samlet at blive på 53.500 kvm. En del af boligerne bliver ejerlejligheder, mens andre bliver lejeboliger. Præcis hvor mange lejligheder og hvor store de bliver, er ikke fastlagt endnu.

Størrelsen på projektet har været til Danicas fordel i kampen om at løbe med grunden til en fornuftig pris på et ellers hedt københavnsk ejendomsmarked, skriver Børsen og tilføjer:

– Vi prøver at bevæge os i nogle investeringsstørrelser, hvor konkurrencen er en lille smule mindre, end hvis du går ned i størrelse. Carlsberg ønskede at sælge grunden i et hug. Og der er ikke så mange, der kan løfte sådan et hug.

Danica har samtidig offenliggjort, at de lægger forvaltningen af alle deres kontor- og boligejendomme hos Aberdeen Asset Management.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

– Sofie Michalsik er mere end et talent

Populære nyheder

29-årige Michael Fynbo Hansen jonglerer med milliarder i Patrizia

– Sofie Michalsik er mere end et talent