Marriott sluger konkurrent og danner verdens største hotelkæde

Marriott International har købt den konkurrerende hotelkæde Starwood Hotels & Resorts for 12,2 mia. US-dollar (85,5 mia. kr.)

Aftalen betyder, at gruppen bliver verdens største hotelkæde med over 5.500 hoteller, som enten bliver drevet af ejerne selv eller opererer som franchise. Gruppen har aktiviteter i over 100 lande.

Pilen vender opad for den internationale hotelkonjunktur, så måske er derfor, at Marriott er villig til at betale 11,9 mia. US-dollar i aktier og resten i kontanter. Handlen, der kombinerer Starwoods brands som Westin-, W-Sheraton- og St. Regis-hotellerne med Marriots egne hoteller som Ritz-Carlton, Fairfield Inn og Edition, betyder, at man udvider kapacitetet med 50 pct.

Bestyrelsesformanden for Marriott, J. W. Marriott Jr., kom med en udtalelse til pressen efter transaktionen:

-Vi har konkurreret med Starwood i mange mange år, og faktisk nogle gange været lidt misundelige på ting de har gjort,

Hele overtagelsen skal være på plads senest i midten af næste år, og Arne Sorensen, som allerede nu er CEO hos Marriott, vil komme til at stå i spidsen for hele hotelgruppen.

Marriott er repræsenteret i Danmark ved Copenhagen Marriott Hotel, mens vi endnu mangler at se de nu tidligere Starwood-hoteller i markedet.

Er du updateret på erhvervslejeloven?  Tilmeld dig Estate Medias konference her og bliv klogere d.24 november.

 

Af foss@estatemedia.dk





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder