Konsortium vinder sygehusbyggeri på Bispebjerg til 1,6 milliarder kr.

Vinderen af projektkonkurrencen om Akuthuset på Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg er et konsortium af KHR arkitekter, WHR Architects Europe og Arup Denmark.

Projektet forventes at sætte nye standarder for, hvordan patienterne behandles og for personalets arbejdsvilkår.

Vinderprojektet består af seks længebygninger med en sammenhængende base, som fortsætter det fredede Bispebjerg Hospitals struktur af enkeltstående bygninger op mod Tuborgvej.

Facaderne, som har klare referencer til de fine murstensbyggerier i Nordvest-kvarteret, er i gule teglsten, med et mønster af røde mursten som bliver lysere mod toppen af bygningerne. Men det helt unikke ved projektet er de indvendige funktionaliteter.

Akuthuset er med et budget på 1,6 milliarder kr. det største delprojekt i Nyt Hospital Bispebjerg og kommer til at udgøre hjertet i byggeprojektet.

Akuthuset omfatter blandt andet akutmodtagelsen, røntgen, operationsgang, ca. 600 sengestuer og selve ankomsten til hospitalet. Det er et stort byggeri på 66.000 kvm., men det bliver gjort mere menneskeligt ved hjælp af mange nicher og fint bearbejdede facader.

De øvrige to hold i konkurrencen, var:

– C.F. Møller Danmark med underrådgiverne Alectia, Terroir og Søren Jensen.

– ​COWI med underrådgiverne Nordic Office of Architecture, Christensen og Co Arkitekter, Aart Architects, Nosyko Danmark og Marianne Levinsen Landskab.

Estate Media afholder den 12. november 2015 konferencen ‘Planloven’.


Læse mere om konferencen og tilmelding her

Billede: Vinderprojektet – Akuthuset på Ny Psykiatri Bisbebjerg. Illustration: KHR Arkitekter.

Af Lotte Lund, lund(at)estatemedia.dk

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Se alle

Seneste nyt

Populære nyheder