Patrizia køber Galleri K karréen på Strøget

Det tyskejede ejendomsselskab Patrizia, som har været meget aktiv på det danske marked siden 2012, har købt Galleri K, en centralt placeret arkadeejendom i Pilestræde i København.

Galleri K rummer 13.100 kvm. detailhandelsbutikker. Tekniske installationer og andet fylder godt 3.000 kvm. I købet indgår desuden 10.000 kvm. kontorer på øverste etage.

Det samlede ejendomsareal er fordelt på 20 retail-enheder og 13 kontorer med lejere som Nespresso, H&M, Topshop og Urban Outfitters.

Sælger af retaildelen er Bank of Ireland, som købte Galleri K tilbage i 2008. På det tidspunkt have Keops Development udviklet den tidligere nedslidte Cityarkade til et fashionabelt samlingspunkt for design- og konceptbutikker.

Kontordelen er solgt af Unipension.

– Købet af Galleri K karréen understreger vores styrke inden for både bolig og erhverv. Vi har haft den unikke fordel, at vi som de eneste har haft mulighed for at erhverve hele ejendommen, fordi vi i en såkaldt off-market aftale fik eksklusivitet på overetagerne, inden de nederste blev offentligt udbudt på markedet, siger Rikke Lykke, der er nordisk direktør for Patrizia

– Ved at sammenlægge de to ejendomsinvesteringer til én trofæejendom opnås en attraktiv og unik værdiskabelse til gavn for vores investorer, siger hun videre.

Salget af ejendommen, som har været et eftertragtet blandt internationale investorer, er foregået gennem Red Property Advisers og dette selskabs internationale samarbejdspartner Cushman & Wakefield i samarbejde med KPMG/ Ernst & Young og Gorrissen Federspiel.

Salgsprisen er ikke oplyst, men vurderes til at ligge på omkring 1,5 milliarder kr.

Kromann Reumert, Sadolin & Albæk og PwC har rådgivet Patrizia.

Inden for de sidste to år har kun tre handler været større end Galleri K. Det drejer sig om salget af Rosengårdscentret i Odense (2,9 milliarder kr.), Illum (2,5 milliarder kr.), og Magasin (2 milliarder kr.).

Estate Media afholder den 10. november 2015 konferencen Erhvervs- og Boligmarkedet i København mod 2016.

Læs mere om konferencen og tilmelding her

Billede:  Galleri K er re-designet af PLH Arkitekter.  En elegant 1900-tals stemning frem i alle facader på baggrund af gamle gadefotografier fra Københavns Bymuseum. Foto: PLH Arkitekter.

Af Lotte Lund, lund(at)estatemedia.dk





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder