Tre hold fortsætter i kampen om Ny Psykiatri Bispebjerg

Ny Psykiatri Bispebjerg har fået tre vindere af projektkonkurrencens første fase: Friis & Moltke og PLH Arkitekter, VK Studio og Mikkelsen Arkitekter samt Henning Larsen Architects og Alex Poulsen Arkitekter.

Trods et stramt konkurrenceoplæg er det tre meget forskellige forslag, der fortsætter i konkurrencen.

Dommerkomitéen har vurderet de indkomne fem projektforslag i perioden januar til marts 2015 og valgt de tre konkurrencedeltagere, der går videre til konkurrencens fase 2, udbud med forhandling.

Den endelige vinder bliver valgt i starten af 2016.

Ny Psykiatri Bispebjerg er finansieret 1,03 milliarder kr. af Region Hovedstaden. Region Hovedstaden investerer de kommende år 15 milliarder kr. i 7 nye hospitalsbyggerier, heraf kommer 8 milliarder kr. fra Statens Kvalitetsfond.

De nye byggerier skal skabe tidssvarende og funktionelle rammer for behandling.

Estate Media afholder den 3.-4. september 2015 Ejendomsdagene, årets store netværksbegivenhed i ejendomsbranchen.


Billede 1: Forslaget fra Friis & Moltke og PLH Arkitekter placerer hvert sengeafsnit om et indre haverum, der er nuanceret udformet og har potentiale til brug på forskellig vis.


Billede 2: Forslaget fra Henning Larsen Architects og Alex Poulsen Arkitekter byder på en spændende taghave, med adgang fra de enkelte sengeafsnit.


Billede 3: Forslaget fra VK Studio og Mikkelsen Arkitekter danner et tæt funktionelt byggeri, der udfolder sig i det indre med overraskende differentierede store hængende haver.

Af Lotte Lund, lund(at)estatemedia.dk

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Se alle

Seneste nyt

Populære nyheder