2 milliarder kr. projekt i Gladsaxe sætter første boliger til salg

Den gamle tobaksfabrik i Gladsaxe skal forvandles til en attraktiv grøn bydel. Med en samlet projektsum på over 2 milliarder kroner kommer Tobaksbyen til at danne en smuk og utraditionel ramme om det moderne storbyliv.

Den indledende udvikling er på plads, og allerede i april starter salget af boliger. I Tobaksbyen går respekten for et stykke industrihistorie og forvandlingen til en grøn bydel hånd i hånd. Visionen er, ifølge projektets udviklere, at skabe en bydel, der emmer af autentisk charme og samtidig tilbyder de optimale rammer for et sundt og aktivt familie-, fritids- og erhvervsliv.

Tobaksbyen kommer til at bestå af de eksisterende bevaringsværdige bygninger, der omdannes til henholdsvis bolig og erhverv i en ligelig fordeling samt en række nye bygninger med mere end 300 boliger og plads til erhvervslivet med kontorer, domiciler, detail, dagligvareforretning, fastfood, caféer samt serviceerhverv.

SKALA Arkitekter er netop blevet udvalgt til at udvikle arkitekturen til det nye område ud fra deres indledende arbejde med projektet fra den afholdte arkitektkonkurrence. I forhold til de eksisterende bevaringsværdige bygninger har PLH Arkitekter færdigtegnet og indrettet disse i samarbejde med projektudvikleren. ”Målet er at skabe et arkitektonisk spændende og varieret sted, hvor både privatpersoner og erhvervsliv kan blomstre”, udtaler Anders Mayland, direktør for Maycon – ejendomsudvikling, der står for projektudviklingen af Tobaksbyen.

I april starter salget af de første 32 boliger – 16 rækkehuse og 16 ejerlejligheder – i den del af Tobaksbyen, der nu har fået navnet Tobakshaven. Den 26. april er der åbent hus i Tobakshaven, og interesserede kan besøge et nyindrettet showroom og se et udsnit af de materialer, vi anvender i boligerne, herunder et modelkøkken og gulvtyper samt få en snak med ejendomsmæglerne om en fremtidig bolig i Tobakshaven.

Salget af boligerne varetages af Danbolig Projektsalg i samarbejde med Danbolig Søborg og Danbolig Bagsværd.

Skandinavisk Tobakskompagni og British American Tobacco (BAT) har i mange år drevet tobaksfabrik i den store markante ejendom, centralt placeret i Gladsaxe Kommune. For tre år siden flyttede produktionen ud af Danmark, og BAT har siden fraflytningen foretaget vurderinger og undersøgt mulighederne for at leje/sælge ejendommen til fortsat produktionsdrift.

På baggrund af den indledende projektudvikling fra Maycon-ejendomsudvikling har forhandlinger vedrørende salg af den samlede tobaksfabrik fundet sted.

Den indledende udvikling af området er nu i gang, og der er indgået købsaftale mellem BAT og Tobaksbyen Holding, der tegnes af Anders Christian Mechta Mayland Olsen.

Fakta om Tobaksbyen
Tobaksbyen udvikles på den gamle tobaksfabriks område i Gladsaxe
Området har et areal på mere end 100.000 m² ï‚· De bevaringsværdige bygninger bliver omdannet til ejerlejligheder, studieboliger og liberalt erhverv
Eksisterende bygning mod Ringvejen ombygges til detailforretninger, supermarked, parkeringshus med planlagte 22.000 m² kontor og domiciler, der bygges ovenpå eksisterende bygning
Yderligere projekteringsmuligheder på ca. 60.000 etm
Den samlede projektsum er på over 2 milliarder kroner
Projektets første del er planlagt fuldt udført i løbet af 2016
Nybyggeri er planlagt over en 2-4 årig periode

Estate Media afholder den 28. maj 2015 konferencen ‘Lejeboligens fremtid – udvikling og investeringer mod 2020’.

Læs mere om konferencen og tilmelding her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

– Sofie Michalsik er mere end et talent

Populære nyheder

29-årige Michael Fynbo Hansen jonglerer med milliarder i Patrizia

– Sofie Michalsik er mere end et talent