Estate Media –

Nyheder – Danmark

Danica køber Postterminalen – vil investere 5 milliarder kr. i ny bydel

Estate Media

Ikke-kategoriseret

torsdag 26. marts 2015 0:00

Danica Pension har købt Postterminalen, som blev sat til salg af PostNord i september sidste år. Købsprisen er 925 millioner kr.

Danica har i forvejen Danmarks største ejendomsportefølje med i alt 1,7 millioner kvm. og en markedsværdi på 23 milliarder kr. Porteføljen fordeler sig med 50 procent i butikscentre, 41 procent kontorer og 9 procent boliger. Hovedvægten af porteføljen ligger i Storkøbenhavn.

Den 39.294 kvm. store ejendom ligger, som de fleste ved, i hjertet af København med hovedbanegården som nabo.

Danica Pension vil nu omdanne området til en helt ny bydel med kontorer, hoteller og boliger, herunder boliger med tilknyttet servicekoncept. Investeringen bliver samlet på cirka 5 milliarder kroner.

Danica Pension forventer at udvikle projektet i samarbejde med en af verdens største kapitalforvaltere, BlackRock, der er en af Danica Pensions finansielle samarbejdspartnere. BlackRock, der ifølge magasinet Fortune administrer aktiver for omkring 30 billioner(!) kr., bidrager med deres internationale investorbase og med et internationalt perspektiv på udviklingsopgaven.

Blackrock har været aktive i Danmark i nogle år, og kom for alvor ind på markedet med købet af udviklings- og investeringsselskabet MGPA i 2013. Med i den handel fik Blackrock den gang blandt andet Illum-bygningen på Amagertorv.

Den nye bydel skal tiltrække både danske og internationale virksomheder. Her skal der være plads til virksomheder samt servicefunktioner og boligformer, der kan understøtte erhvervsaktiviteterne. Bydelen skal samlet set være en ny destination for såvel københavnere som internationale forretningsfolk og turister.

– Når projektet er færdigbygget, forventer vi, at det vil rumme 6.000-10.000 nye arbejdspladser. Det vil være en blanding af kontorbygninger og multibrugerhuse samt attraktive lokaler for virksomheder, forvaltninger og organisationer. København mangler nye moderne kontorbygninger, der er fleksible og lever op til nutidens krav til en arbejdsplads. Vi planlægger at opføre knap 100.000 kvm. kontorlokaler. Derudover vil boliger til udstationerede medarbejdere i nærområdet gøre placeringen rigtig interessant for internationalt orienterede virksomheder, siger Peter Mering.

Danicas vision tager udgangspunkt i, at flere og flere kommer til København med det primære fokus at arbejde i kortere eller længere perioder. Derfor er der efterspørgsel på boligkoncepter, der både kan fungere som normalt, men som også kan servicere medarbejderne i områdets internationalt orienterede erhvervsvirksomheder i form af serviced flats og øvrige faciliteter. Det forventede hotel i det nuværende Hovedkvarter for Post Danmark vil også levere services og tilbud til områdets kommende beboere og virksomheder.
Derudover vil et bredt forretningsliv på gadeplan med cafeer, restauranter, take out, dagligvarebutikker, fødevaremarked, fitnesscenter samt andre detailbutikker sikre et nyt liv til området og dets naboer.

– Det skal være et attraktivt område at bevæge sig i. Derfor ligger det i visionen at etablere et rekreativt grønt parkforløb – en Københavnsk fortolkning af High line Park i New York – med attraktive opholdszoner gennem området og en direkte forbindelse til Kalvebod Brygge og til broforbindelsen over havnen. Det vil sikre området store kvaliteter i form af sikker færdsel helt fra Hovedbanen og ned til havnen og til Amager. Områdets naturlige niveau-forskelle giver også mulighed for en attraktiv adskillelse af gående og cyklende fra den tunge trafik, siger Peter Mering.

Danica Pension forventer, at en lokalplan for området ligger færdig medio 2016.

Danica Pension overtager arealet pr. 30. juni 2015, hvorefter PostNord i en periode frem til 2018 har mulighed for at leje sig ind i de bygninger og faciliteter, som benyttes under en gradvis udflytning af virksomheden.

– Vi er meget tilfredse med, at vi har fundet en køber med nogle spændende visioner for området, som kan blive til stor glæde og gavn for københavnerne, turister og erhvervsliv. For PostNord vil salget tilføre værdi og give os en højere grad af fleksibilitet på et hurtigt skiftende marked. Vi intensiverer nu arbejdet med at finde de helt rigtige bygninger til PostNord Danmark, så den fortsatte udvikling af vores virksomhed kan ske i de bedst mulige rammer, siger Håkan Ericsson, administrerende direktør og koncernchef i PostNord.

Ved transaktionen er sælger blevet rådgivet af Catella Corporate Finance.

Det bliver ikke sidste gang, vi hører om store ejendomsinvesteringer fra Danica Pension. Selskabet vil over de kommende år investere yderligere i markante udviklingsprojekter i Danmarks største byer.

– Det øgede fokus på ejendomsinvesteringer hænger sammen et generelt øget fokus på alternative investeringer, der skal sikre Danica Pensions kunder et attraktivt afkast på deres pensionsopsparing, lyder det fra pensionsselskabet.

Estate Media afholder den 8. juni 2015 ‘Copenhagen International Property Summit’.

Læs mere om konferencen og tilmelding her

Billede: Postterminalen set fra luften. Foto: Danica Pension.

( Besøgt 310 gange, 1 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Heimstaden køber tyske ejendomme for 6,2 milliarder kr.

Bolig, Investering, Transaktioner / mandag 21. september 2020

Ejendomsbranchen bliver kørt over igen og igen

Redaktørens blog / fredag 18. september 2020

Bach Gruppen får standset byggeri på Bryggens Bastion

Byggeri, København / fredag 18. september 2020

Jeudan køber kontordomicil for 102 millioner kr. – og afslører planer

Pluss, Investering, Kontor, København, Transaktioner / fredag 18. september 2020

Sexisme – selvfølgelig er det også i ejendomsbranchen

Redaktørens blog / fredag 18. september 2020

Newsec mister tidligere chef for asset management – skifter til ATP

Investering, Virksomheder og mennesker / fredag 18. september 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 24. september kl. 09:00

Finansiering af ejendomme

- strukturering, fremskaffelse og nye aktører

Onsdag den 30. september kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks tredjestørste by

Estate Podcast

Seneste nyheder