Jorcks Ejendomsselskab køber 6.000 kvm. strøgejendom

Jorcks Ejendomsselskab, har erhvervet endnu en centralt beliggende ejendom i det indre København.

Det drejer sig om ejendommen Amagertorv 29/Læderstræde 32-34 ved køb af selskabet som ejer ejendommen.
Ejendommen, som er kendt under navnet Klostergården/Det Petersenske Jomfrukloster, er på i alt 6.000 kvm. og ligger lige overfor Helligåndskirken på Strøget.

I nyere tid blev hovedparten af ejendommen anvendt af Handelsbanken frem til 1991, hvorefter Søstrene Grene blandt andet var lejer fra 1991 og frem til 2012. I dag er butikken ud mod Strøget udlejet til H&M, som åbnede deres første – & other stories – forretning i Danmark i 2013.

& other stories har i alt 1.400 kvm. og butikken blev i januar 2013 udbudt til en leje på 5,5 millioner kr. om året.

Mod Læderstræde er det Cafe Zirup, som holder til, og hertil kommer 11 forskellige kontorlejemål i resten af ejendommen.
Ejendommen passer godt ind i Jorcks nuværende ejendomsportefølje på 19 ejendomme, som ligger centralt i det indre af København. Jorcks ejendomsportefølje udgør før købet i alt 50.000 kvm., og består hovedsagligt af butikker og kontorer.

Handlen er formidlet via CBRE og Advokatfirmaet Bruun & Hjejle har medvirket til gennemførslen af transaktionen.

Læs også: H&Ms nye luksusbrand lejer sig ind på Strøget i København her

Læs også: Jorcks Ejendomme vil investere 300-400 millioner kr. i erhvervsejendomme i København her

Estate Media afholder den 29. april Copenhagen Malmø Annual Property Summit.

Copenhagen Malmö Annual Property Summit er en begivenhed i Øresundsregionen i lighed med Mipim i Cannes, hvor hele branchen kan vise det bedste som regionen kan byde på. Målet er at skabe et forum, hvor internationale og nationale investorer kan udveksle informationer og se investeringsmuligheder.

Læs mere om CMPS og tilmelding her

Billede: Klostergården er tegnet af den anerkendte arkitekt C. F. Harsdorff og opført i 1768. Omkring 1880 blev forhuset forhøjet med yderligere en etage og i 1918 blev ejendommen restaureret af arkitekten Bent Helweg-Møller, hvor blandt andet en kolonnaden fra Amagertorv til Læderstræde blev skabt og samtidig blev de tre gårde, som kaldes henholdsvis bankgården, bassingården og rentegården, etableret. Foto: Jorcks Ejendomsselskab.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder