Storby-netværk får 200 millioner kr. til klimainnovation

Realdania går sammen med amerikanske Bloomberg Philantrophies og britiske The Children’s Investment Fund Foundation, to af verdens mest ambitiøse filantropiske organisationer, i et partnerskab med C40-netværket.

C40 Cities – Climate Leadership Group, der består af 63 af verdens største og mest innovative byer, herunder København.

Fra 2014 og tre år frem vil C40 modtage knap 200 millioner kroner i støtte til det grundlæggende arbejde med at mindske CO2-udledningen og imødegå klimaforandringerne.

Realdania støtter C40 Cities – Climate Leadership Group ud fra et ønske om at styrke byerne globalt i C40 og lokalt i Danmark i den vigtige og helt afgørende kamp mod klimaudfordringerne.

Støtten ligger samtidig i naturlig forlængelse af Realdanias ønske om at fremme en bæredygtig udvikling af det byggede miljø. Realdania vil gerne være med til at gøre en indsats, som fremmer global reduktion af drivhusgasser, og som bygger viden op.

Helt konkret viden der er skalérbar, og som kan bruges af verdens byer – både store og små – i relation til denne aktuelle og vanskelige indsats i forhold til de fremtidige klimapåvirkninger.

C40 er i dag det ledende internationale by-netværk, hvor engagerede borgmestre og kommunefolk udveksler erfaringer og best practice om klimasikring på tværs af landegrænser. C40 lægger vægt på, at de fremskridt, de opnår i forhold deres klimamålsætninger skal være dokumenterbare. Mange danske byer og byregioner er fokuserede på at finde nye og effektive løsninger på udfordringerne i forbindelse med klimasikring. Realdania har en ambition om at den viden, der udvikles og formidles i C40-netværket om klimasikring af verdens største byer, også skal komme danske byer til gavn.

Billede: København er blandt verdens førende storbyer, når det kommer til klimatilpasning, blandt andet med en stor satsning på cyklisme. Foto: Københavns Kommune.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder