Danmark i global klimafront – lokalt får kommuner adgang til grøn superpulje

Kommuner, der ønsker at gå i front i den grønne omstilling, kan nu ansøge om penge fra staten til at komme godt i gang.

6 millioner kr. fra den grønne superpulje er i spil.

De danske kommuner har en stor rolle at spille i klimaindsatsen og i omlægningen af hele det danske energisystem. Derfor vil regeringen og Enhedslisten gerne støtte de kommuner, der vil gå forrest og vise, hvordan kommunerne på bedste vis kan reducere CO2 udledningen ved at overgå fra at få deres energi fra fossile brændsler til mere grøn energi og bedre energieffektivitet.
For at støtte op om klimaindsatsen i kommunerne har regeringen via den grønne superpulje fra i sommer aftalt med Enhedslisten, at der er afsat 6 millioner kr. i 2013 til etablering af partnerskaber mellem Klima-, Energi- og Bygningsministeriet og to kommuner, der går foran på klimaområdet. Puljen er nu åben for kommunernes ansøgninger.

Puljen er rettet til de kommuner, der går sammen med private grønne aktører om at analysere mulighederne for grøn omstilling og om at forberede konkrete demonstrationsprojekter. Det betyder, at kommunerne skal gå sammen med relevante energiselskaber, private virksomheder eller videninstitutioner for at kunne få tildelt penge fra staten.

Danmark rykker i det hele taget på det grønne område for tiden. Den 22.-23 oktober besøger FNs generalsekretær Ban-Ki Moon dette års Global Green Growth Forum, som finder sted i København. Samtidig åbner han det danske klimafinansieringsmøde Copenhagen Climate Finance Meeting i FN-Byen.

Under sit besøg skal han mødes med blandt andre statsminister Helle Thorning-Schmidt og andre ministre fra regeringen.

Den 21. oktober belønnes Danmark for sine ambitiøse klimamål og globale lederskab inden for klima med miljøorganisationen WWFs højeste anerkendelse Gift to the Earth.

Det vil blive overrakt i form af et diplim til den danske stats- minister Helle Thorning-Schmidt paÌŠ Global Green Growth Forum den 21. oktober i overværelse af regeringer fra hele verden, internationale topministre, og ledere af nogle af verdens førende virksomheder og globale institutioner.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder