Momentum og Innovater renoverer center til 40 millioner kr.

Projektudviklingsselskabet Momentum og butikudviklingsselskabet Innovater har købt det forfaldne og nedslidte Ålsgårde Center i Nordsjælland.

De to selskaber vil nu renovere centret, rive ned og bygge nyt for en samlet pris på over 40 millioner kr. oveni købesummen. Ankerlejerne bliver en Netto og en Fakta, og når centret står færdig forventes det at give et afkast på 6,75 procent.

– Vi har købt på egne bøger og forventer at beholde centret. Der er ikke umiddelbart tænkt en anden slutinvestor, men det er heller ikke udelukket på sigt, siger partner Michael Sheikh, Momentum Research & Development, der har fået projektet op at stå via både realkredit- samt bankfinansiering.

Det nye center bliver på 3.537 kvm. og gennemførelsen følger efter mindst 6 års forhandlinger frem og tilbage. I første omgang godkendte Helsingør kommune en lokalplan, der tillod et langt større projekt og en total nedrivning af det eksisterende, men finanskrisen har taget bunden ud af det oprindelige projekt.
– Det er en sag, der går langt tilbage og flere kolleger i branchen har forsøgt at løfte, siger Michael Sheikh.

Centret har tidligere været ejet af et konsortie med administrator Susanne Husted-Andersen i spidsen.

– I stedet for at slå et større brød op end der kan bages i det nuværende marked og nybygge det hele, har vi sammen med Torben Juul fra 1:1 Arkitekter tilpasset projektet, så halvdelen af centret renoveres og der dels udvides og dels nybygges. På den måde er vi rimelig sikre på at kunne skaffe lejere til de 2-3 butikker med mulighed for yderligere 4, der i første omgang bliver inkluderet i projektet foruden de to dagligvarebutikker, siger Michael Sheikh.

Det nuværende projekt krævede, at Helsingør kommune solgte en del af et eksisterende P-areal til Momentum, og det blev godkendt mandag. Momentum har dels betalt en kontant købesum, men har også forpligtet sig til en række byrumsmæssige tiltag i forbindelse med købet.

Der er endnu ikke valgt rådgivere på projektet udover 1:1 Arkitekter. Netto-butikken, der bliver blandt Nettos største konceptbutikker på 1.200 kvm., er sat til at åbne i december 2013 og Fakta kort efter. Hvis samtlige lejere i det nuværende center fortsætter vil projektet komme til at inkludere en ekstra bygning på 419 kvm. og ialt blive på 3.537 kvm.

Læs mere på www.momentumrd.dk eller www.innovater.dk

Billede: Byrådsmedlem Per Slot, Helsingør Kommune, og partner Michael Sheikh, Momentum Research & Development i Ålsgårde Centret nord for Helsingør.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder