Estate Media –

Nyheder – Danmark

PKA køber 107 lejligheder af FB Gruppen for 240 millioner kr.

Estate Media

Ikke-kategoriseret

torsdag 25. august 2011 0:00

PKA køber 107 nyopførte lejligheder på Islands Brygge af FB Gruppen. Det er mæglerfirmaet DN Erhverv, der netop har formidlet salget af et 10.400 kvm. stort byggeprojekt på Artillerivej 96-100 på Islands Brygge til en salgspris på 240.000.000 kr.

Sælger er ejendomsudvikler FB Gruppen A/S, der købte byggegrunden af Freja Ejendomme A/S. Projektet ligger på den allersidste byggegrund først på Islands Brygge med udsigt over Amager Fælled og med kun to minutters gang til såvel havnekaj som Metro.
FB Gruppen har udviklet projektet, der består af 107 lejligheder mellem 76 og 135 kvm. samt en underjordisk parkeringskælder.
Køber er PKA, der i forvejen har en stor ejendomsportefølje og i en periode har været på udkig efter solide boligprojekter i Københavnsområdet. FB Gruppen henvendte sig i 2010 til DN Erhverv for at høre, om de kunne finde købere til projektet.

– Der var tale om et ret svært marked, men også om en meget attraktiv byggegrund, så vi satte os sammen og kiggede på, hvordan vi kunne optimere projektet, så det levede op til investorernes og fremtidige lejeres krav, siger cand.merc. Jakob Dalhoff fra DN Erhverv.

DN Erhverv var i kontakt med flere interesserede investorer, men der tegnede sig et billede af, at PKA var de rigtige købere af ejendommen. Herefter gik en længere proces i gang, hvor PKA og FB Gruppen i fællesskab fandt frem til den endelige udformning af projektet. Målet var at lave et projekt, der kunne leve op til de krav, som fremtidens lejere ville stille til en moderne og funktionel bolig.

Resultatet er blevet en række boliger af høj kvalitet. Undervejs har parterne rådført sig med diverse eksperter og fremtidsforskere, og det har resulteret i et projekt, der er kendetegnet ved en høj grad af fleksibilitet, hvor det for eksempel er nemt for børnefamilier at etablere et ekstra rum.

– Det har været en lang, men god proces og vi har fået et projekt, der er præcis, som vi kunne ønske det og som vi er rigtig glade for og stolte af. Nu glæder vi os bare til at se projektet opført og få overdraget nøglerne i 2013, siger ejendomschef i PKA Nikolaj Stampe.

De to parter har fået rådgivning af henholdsvis advokatfirmaerne NORDIA Advokatfirma og Rønne & Lundgreen.

Direktør for FB Gruppen Hans-Bo Hyldig glæder sig over salget og ser frem til næste fase i processen.

– Det er ikke hver dag, der bliver solgt et byggeprojekt med over 10.000 kvm. i København, og vi er meget glade for, at det er lykkedes. Det har været en lang proces, men vi er kommet i mål med et godt projekt, der kun er blevet endnu bedre af den tætte sparring med PKA. Nu glæder vi os til at komme i gang med byggeriet. 

Læs mere: www.fb-gruppen.dk eller www.dn-erhverv.dk eller www.pka.dk

Kommentarer

Seneste nyt

Byggefirma skal opføre ungdomsboliger i Valby for 550 millioner kr.

Byggeri, København / tirsdag 20. februar 2018

Institutionelle investorer bygger boliger på stranden i Helsingør efter 10 års venten

Bolig, Byggeri / tirsdag 20. februar 2018

Newsec Datea skal administrere nyt kollegie

Administration / tirsdag 20. februar 2018

Cushman Wakefield RED giver 10 bud på fremtidens kontorarbejdsplads

Analyse / tirsdag 20. februar 2018

Crescendo køber ejendom i København K i private placement

Ejendom, Transaktioner / mandag 19. februar 2018

CapMan køber 1.900 kvm ejendom af Elf Ejendomme

Ejendom, København / mandag 19. februar 2018

Kommende konferencer

Tirsdag den 27. februar kl. 09:00

Due diligence

- ved køb og salg af fast ejendom

Mandag den 12. marts kl. 12:00

Conference in the sky

- Cannes 2018

Jobmarked

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland