Estate Media –

Nyheder – Danmark

Boligbyggeri til 400 millioner kr. i gang på Amager

Estate Media

Ikke-kategoriseret

fredag 27. maj 2011 0:00

Sophienberg Ejendomsudvikling har netop solgt den sidste del af et butiks- og boligkompleks på Strandlodsvej 59 på Amager.

Projektet udgør i alt ca. 20.800 kvm., heraf 16.800 kvm. til butikker, familie- og plejeboliger samt daginstitution centralt på Amager, tæt ved Amager Strandpark.

Desuden indeholder ejendommen en parkeringskælder, butikker i stueplan, en fem-gruppers daginstitution samt familie- og plejeboliger i de øvre etager.

Køber af de cirka 11.000 kvm. til 95 familieboliger og 26 plejeboliger. er SAB, Samvirkende Boligselskaber. Desuden har Københavns Kommune købt et areal på 900 kvm., der skal rumme en daginstitution med både vuggestue og børnehave. 

Ejendommen omfatter endvidere 5.000 kvm. butikslokaler med tilhørende p-kælder, som er solgt til Nordea Ejendomme. Disse lokaler bliver indrettet til Kvickly- og Fakta-butikker samt mindre butikker og café/restauranter.

Dermed er finansieringen kommet på plads for den 20.800 kvm. store ejendom til en samlet værdi af ca. 400 mio. kr. Det første spadestik til byggeriet bliver taget umiddelbart efter sommerferien. Ejendommen står klar til indflytning i foråret 2013.

Ejendomsprojektet på Strandlodsvej kombinerer almennyttige boliger, en daginstitution, plejeboliger og detailhandel. Ejendommen bliver en del af et samlet byfornyelsesprojekt med det formål at omdanne industriområdet mellem Amagerbanen og Strandlodsvej til et attraktivt område med boliger, butikker og andre serviceerhverv. Samtidig sikres det, at Amagerbanens nedlagte tracé i området bliver anvendt til en grøn cykelrute, der forbinder den indre by med Strandparken.

Byfornyelsen på Østamager er en del af Københavns Kommunes bydelsplaner, der skal udtrykke de enkelte bydeles særkender og styrke den overordnede udvikling af København som en mangfoldig storby.

Den nye bebyggelse er en nytænkning af den traditionelle karrébebyggelse, således at bebyggelsen bevarer det private og intime gårdrum samtidig med, at det åbner sig mod omgivelserne. Bebyggelsen, der er udviklet i samarbejde med Holscher Arkitekter, er desuden kendetegnet ved en stor diversitet i anvendelsen og med en relativ høj udnyttelsesgrad.

– Vi glæder os til at byggeriet kommer i gang. Siden vi fremlagde vores planer for området for Københavns kommune tilbage i 2004 har vi haft et glimrende samarbejde med Stadsarkitekten og de kommunale forvaltninger omkring kommuneplanen og lokalplanen. Vi oplever en kommune med visioner og vilje til at tænke nyt. Vi har også haft et en god dialog med KAB, naboerne og Lokaludvalget, siger adm. direktør Lars Bigom, Sophienberg Ejendomsudvikling.

Sophienberg Ejendomsudvikling har indgået en større finansieringsaftale med Handelsbanken, som udover at finansiere byggeriet på Strandlodsvej, også står bag finansieringen af selskabets byggeri ved Buddinge Station.

Projektets samlede værdi er 400 mio. kr. Byggeriet igangsættes  august/september 2011. Ejendommen forventes taget i brug i foråret 2013, og byggeriet er finansieret af Handelsbanken i Kgs. Lyngby.

Sophienberg Ejendomsudvikling blev etableret i 2007 og har i dag projekter til en værdi på over en milliard kroner under udvikling. Sophienberg Ejendomsudvikling A/S fokuserer på opkøb, projektudvikling, projektstyring og videresalg, mens selve byggeopgaven søges løst i samarbejde med eksterne samarbejdspartnere fra rådgiver- og entreprenørbranchen.

( Besøgt 67 gange, 1 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Bonnier køber Estate Media – ser store muligheder

Transaktioner, Virksomheder og mennesker / onsdag 21. oktober 2020

Ny ejer af Danbolig Erhverv København køber nordsjællandsk partnerkreds ud

Pluss, Erhvervsmæglere, København, Virksomheder og mennesker / onsdag 21. oktober 2020

Køber sjællandsk lejlighedskompleks for trecifret millionbeløb

Bolig, Investering, Transaktioner / tirsdag 20. oktober 2020

Østjysk Bolig finder midlertidig forretningsfører efter fyring og politianmeldelse

Almene, Bolig, Jura / onsdag 21. oktober 2020

Vestjyske erhvervsmæglere har svært ved at skaffe lagerlokaler

Industri og logistik / onsdag 21. oktober 2020

A.P. Møller-Mærsk køber naboejendom for 420 millioner kr.

Pluss, Investering, Kontor, København, Transaktioner / tirsdag 20. oktober 2020

Kommende konferencer

Tirsdag den 27. oktober kl. 09:00

Investering i fremtidens almene boliger

- grønne renoveringer for milliarder i den blandede by

Tirsdag den 3. november kl. 09:00

Boliglejeret

- de væsentlige og grundlæggende principperEstate Podcast

Seneste nyheder