Estate Media –

Nyheder – Danmark

BIG skal bygge 80.000 kvm. højhus på Manhattan

Estate Media

Ikke-kategoriseret

tirsdag 8. februar 2011 0:00

Durst Fetner Residential er bygherre på et 80.000 kvm. stort mixed-use byggeri af boliger og erhverv, som udgør BIGs første amerikanske projekt hidtil. Bygningens over 600 boliger i varierende størrelser vil ligge på et podie af erhverv og kulturelle institu­tioner med udsigt til Hudson floden.

– Det er ekstraordinært at bygge et hus hvis arkitektur vil tiltrække besøgende fra hele verden. BIGs arkitektur er innovativ, stærk og unik – West 57th´s æstetik bliver kun overgået af husets funktionalitet og effektivitet, hvor nabohusenes udsigter bevares alt imens den maksimerer den nye bygnings adgang til dagslys og udsigt til floden. West 57th vil etablere en ny standard for arkitektonisk for­trinlighed og dets kreative design, bæredygtige opbygning og funktion, utrolige udsigter og bekvemmeligheder vil gøre huset til New York´s mest eftertragtede boliger”, Hal Fetner, CEO, Durst Fetner Residential.

Som en hybrid mellem den europæiske karré og det traditionelle højhus på Manhattan, er West 57th en unik kombination af beg­ges fordele: kompakthed og effektivitet af en boligblok, som skaber en følelse af intimitet og tryghed – med luftigheden og de gode udsigter af en skyskraber. Dette sker ved at sænke tre hjørner af bygningen og løfte det nord-østlige hjørne gradvist op i ca. 150 m højde, hvorigennem gårdhaven åbner sig med udsigt mod Hudson floden, det lavtliggende sollys fra vest lukkes ind og udsigterne for det nærliggende Helena Tower forbliver ugeneret.

– New York er i høj grad ved at blive en mere grøn by – transformationen af havnefronten ved Hudson floden og Highline til grønne parker, den igangværende indsats om at plante 1 mio træer, bilfrie områder på Broadway og planer om flere cykelstier end i hele min hjemby København, er alle eksempler på urbane oaser rundt omkring i byen som vi vil hjælpe på vej og støtte med West 57th, Bjarke Ingels, Stifter & Partner, BIG.

Bygningens skrånende tag er synligt fra gadeplan og består af en simpel overflade med terrasser som hver især er sydrettede. Hver lejlighed får udsigt mod vandet eller balkoner, som opfordrer til interaktion mellem beboerne og forbipasserende.

Fra 2011 har BIG åbnet et kontor i New York for at overvåge udviklingen og det kommende byggeri af huset.

Durst Fetner Residential er et unikt samarbejde mellem to af New Yorks mest respekterede erhvervs- og bolig udviklere – Durst Organization og Sidney Fetner Associates. Virksomheden udvikler, bygger, ejer og administrerer ejendomme i og omkring New York.

BIG har siden stiftelsen af Bjarke Ingels i 2005, skabt innovative byggerier, opnået et internationalt renommé og markeret sig i samfundsdebatten i Danmark og udland. Gennem de seneste fire år, har tegnestuen oplevet øget global interesse med projekter i Europa, Mellemøsten, Nord- og Sydamerika, samt Asien. Fordelt på kontorer i København og New York, består BIGs ledelse i dag af seks design partnere Bjarke Ingels, Andreas Klok Pedersen, Finn Nørkjær, Thomas Christoffersen, Jakob Lange, David Zahle, samt den associerede Partner og CEO i BIG, Sheela Maini Søgaard og Director of International Business Development, Kai-Uwe Bergmann.

Læs mere på www.big.dk

Billede: BIG.

( Besøgt 83 gange, 1 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Karen Mosbech stopper som direktør for Freja Ejendomme: Ikke uden vemod

Byudvikling, Virksomheder og mennesker / torsdag 24. september 2020

Birch Ejendomme ’yderst tilfreds’ med indtjeningen i forkortet regnskabsår

Pluss, Regnskab og resultater, Bolig, Investering / onsdag 23. september 2020

Lokal investor køber Henning Larsen-tegnet domicil

Pluss, Esbjerg, Investering, Kontor, Transaktioner / torsdag 24. september 2020

Ny lejer i logistikejendom kan lette salg

Industri og logistik, Udlejning / torsdag 24. september 2020

Åbner for bæredygtighedspulje på 45 millioner kr.

Bæredygtighed / torsdag 24. september 2020

Andelsboligejendom solgt efter henvendelse fra Colliers

Pluss, Bolig, Investering, Transaktioner / onsdag 23. september 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 24. september kl. 09:00

Finansiering af ejendomme

- strukturering, fremskaffelse og nye aktører

Onsdag den 30. september kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks tredjestørste by

Estate Podcast

Seneste nyheder