BIG får pris for 33.000 kvm. bibliotek i Kazakhstan

BIG har netop vundet en arkitektur-pris ved Cityscape Dubai. Samtidig får prisens årsag også ben at gå på i form af, at det første spadestik til det nye bibliotek i Kazakhstan netop er taget. 

Det var netop det nye Nationalbibliotek i Astana, der har modtaget Future Community prisen ved den årlige Cityscape konference i Dubai. Biblioteket ligger i hovedstaden Astana, Kazakhstan.    

Det nye Nationalbibliotek blev udvalgt blandt mere end 300 projekter ved den årlige konference, der som verdens største internationale ejendomsmesse for nye markeder tiltrak over 70.000 deltagere sidste år. Gennem 8 forskellige kategorier, anerkender Cityscape Dubai, enestående og visionær arkitektur i de nye vækst lande og regioner.

Udvælgelsen af vinder-projekterne blev afgjort af en internationalt jury bestående af Suha Ozkan, tidligere formand af Aga Khan Award, Gaetan Siew, forhenværende formand for Union Internationale des Architectes (UIA), George Katodrytis, arkitekturprofessor ved University of Sharjah, Habiba Al Marashi, medstifter og bestyrelsesmedlem i Emirates Environmental Group – samt Peter Sabatino, rektor ved School of Architecture and Design, American University of Sharjah.

– Denne pris viser, at Cityscape Dubai ikke kun anerkender arkitektur i Emiraterne, men hele regionen, Central-Asien, Afrika og Mellemøsten. Det er os en stor glæde og bekræftelse, at vinde prisen i kategorien for Future-projects sideløbende med en opstart af byggeriet, der betyder at det nye bibliotek vil stå færdigt i hovedstaden Astana i de kommende år, siger Kai-Uwe Bergmann, Director for International Business Development, BIG.

Det nye Nationalbibliotek på 33.000 kvm., opkaldt efter præsidenten Nursultan Nazarbayev, vil repræsentere Kazakhstans nationale identitet og som den kommende hjørnesten i landets nationale arkitektur; "samle og oplyse landets borgere og gæster om Kazakhstans grundlæggelse, politiske historie, samt statsoverhoveders aktiviteter og rolle i landets udvikling".  

Biblioteket skal ifølge tidsplanen være færdigbygget i løbet af 2012.

Læs mere på www.big.dk

Billede: I midten BIGs internationale direktør Kai-Uwe Bergman ved overrækkelsen af prisen for Future Community på Cityscape Dubai.

Hør Kai-Uwe Bergman fortælle om hvordan internationale kontakter giver nye opgaver på konferencen Netværk og nye forretninger den 3. december. Se hvem der ellers giver inspiration til, hvordan man bruger sit netværk her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder