Estate Media –

Nyheder – Danmark

VM-Bjerget vandt Mipim Award

Estate Media

Ikke-kategoriseret

fredag 13. marts 2009 0:00

VM-bjerget har modtaget endnu en pris nemlig ejendomsbranchens Gyldne Palmer, Mipim Award. Det spektakulære og opsigtsvækkende byggeri vandt i kategorien ”Beboelsesejendomme”. Det er ikke første gang, at byggeriet vinder en prestigefyldt pris, men denne gang var det formentlig den sidste for der er næppe flere at tage hjem. Ved ”World Architechture Festival” i Barcelona, blev VM Bjerget således kåret til Verdens Bedste Boligbyggeri – ligesom byggeriet fik den nordiske arkitektur- og designpris ”Forumprisen”, da den blev uddelt i sidste måned.

– Ofte kan arkitektur, der hyldes af arkitekter, være svær at forstå for andre faggrupper. Derfor er jeg glad for, at jeg med denne pris, nu også har vundet hæder blandt investorerne, siger direktør Bjarke Ingels, BIG.

Mipim, der sluttede den 13. marts, modtog næsten 300 tilmeldte projekter til konkurrencen. Vinderne bliver udvalgt af en international jury, og prisen er med til at skabe opmærksomhed om BIG, om Ørestad og om dansk arkitektur i det hele taget.

– Verdensklassearkitektur er med til at sætte Ørestad på verdenskortet, og underbygger vores vision om, at skabe levende bydele i international klasse. Den gode arkitektur er resultat af moderne helhedsorienteret byplanlægning, hvor der lægges vægt på diversitet og høj kvalitet. Prisen viser endnu engang, at Ørestad kan hamle op med de fleste europæiske byudviklingsprojekter – også når det gælder arkitektur, siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn.
Moe & Brødsgaard har været rådgivere på projektet og er som den eneste danske rådgivende ingeniør repræsenteret i 2 vinderprojekter. Ud over, at Bjerget i hovedkonkurrencen vandt kategorien byggeri, vandt DGI Byen i Holbæk Havn i kategorien mixed-use i konkurrencen MIPIM AR Future Projects, der uddeles i samarbejde med fagbladet Architectural Review (AR). DGI Byen i Holbæk Havn er et konkurrenceforslag udviklet i samarbejde med schmidt hammer lassen architects. – Det betyder meget for os som virksomhed og for vores medarbejdere, at kvaliteten af vores arbejde bliver anerkendt i så mange forskellige respekterede fora, siger sektorleder Alex Fraenkel, Moe & Brødsgaard.

Læs mere på www.mipim.com

Billede: Fra venstre modtager Kai-Uwe Bergmann, Bjarke Ingels og Andreas Pedersen, BIG, prisen for årets boligprojekt valt af deltagerne på Mipim gennem de seneste 3 messedage.

( Besøgt 79 gange, 1 besøg i dag )

Kommentarer

Seneste nyt

Heimstaden køber tyske ejendomme for 6,2 milliarder kr.

Bolig, Investering, Transaktioner / mandag 21. september 2020

Ejendomsbranchen bliver kørt over igen og igen

Redaktørens blog / fredag 18. september 2020

Bach Gruppen får standset byggeri på Bryggens Bastion

Byggeri, København / fredag 18. september 2020

Jeudan køber kontordomicil for 102 millioner kr. – og afslører planer

Pluss, Investering, Kontor, København, Transaktioner / fredag 18. september 2020

Sexisme – selvfølgelig er det også i ejendomsbranchen

Redaktørens blog / fredag 18. september 2020

Newsec mister tidligere chef for asset management – skifter til ATP

Investering, Virksomheder og mennesker / fredag 18. september 2020

Kommende konferencer

Torsdag den 24. september kl. 09:00

Finansiering af ejendomme

- strukturering, fremskaffelse og nye aktører

Onsdag den 30. september kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks tredjestørste by

Estate Podcast

Seneste nyheder