Få seneste nyheder på mail - tilmeld nyhedsbrev

Videns- og mediehus for ejendomsbranchen - Danmarks vigtigste magasin for bygge- og ejendomsbranchen. Månedligt magasin - Daglige nyheder - Spændende konferencer


 

   

 Opret dit IVS på blot 2 timer
På IVSstiftelse.dk gør vi det nemt at oprette dit iværksætterselskab. CVR og IVS modtages inden 2 timer!
www.ivsstiftelse.dk

Ledige erhvervslejemål
Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål.
Flere end 4000 ledige erhvervslokaler over hele landet.
www.lokalebasen.dk

Kontorfællesskaber
Find kontorfælleskaber i Danmark og resten af verden på:
www.kontorfaellesskaber.dk og
www.matchoffice.com

Lediga lokaler i Sverige
Lokalbasen.se är en
ny innovativ portal
för kommersiella lokaler.
Här kan du kostnadsfritt,
snabbt och enkelt
hitta din nya kontorslokal,
lagerlokal eller butikslokal.
www.lokalbasen.se 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Få ejendomsprojekter forventes at tilføre ikke bare et lokalområde men en hel by noget særligt. Torvehallerne er et af dem

Nogle ejendomsprojekter er måske mere værd end det de både kan bygges og sælges for. Præcis sådan er det med de nye Torvehallerne i centrum af København. Selvom der kan laves en knivskarp due diligence baseret på cashfl ow for ejendomsselskabet Jeudan, der ejer Torvehallerne, så kan deres tiltrækningskraft vise sig at blive meget mere værd for Københavns Kommune. Det kommer de kommende måneder og år til at vise.

Sikkert er det, at København mangler multifacetterede samlingspunkter a la Nyhavn med mange tiltrækningspunkter samlet inden for et lille geografisk område. Siden Kokkenes Torvehal både åbnede og lukkede i slut-80erne i Østergade er højgastronomiske fødevaremekkaer begrænset til et par enkeltliggende butikker spredt over byen og så Magasins Mad & Vin.

78 stader på 2.400 kvm.

Det passer dårligt sammen med en by, der er ved at etablere et næsten verdensomspændende brand som gourmetmekka. Men det bliver der ændret på nu, hvor der – 53 år siden Grønttorvet lukkede ned på pladsen og 14 år siden planlægningen af projektet gik i gang, – endelig kan slås dørene op til et fødevaremarked kun 100 meter fra Danmarks travleste station, Nørreport, og med 1.300 P-pladser i Q-parks kælder med opgang direkte til markedet.

De to overdækkede haller med højt til loftet, der nu er åbnet, kan rumme op mod 78 stader på i alt 2.400 kvm. De 50 pladser er udlejet på forhånd. Desuden er der plads til op mod 24 stadeholdere udendørs mellem de to haller.

– I et godt og konstruktivt samarbejde med Københavns Kommune er det her blevet virkelighed. Der er brugt 140 tons stål, så det står her forhåbentlig også om 100 år. Udviklingen af området her lå noget uden for vores sædvanlige fokus, men Jeudan ser det som en del af vores ansvar, at København bliver et godt sted at være. Vi tager det vel at mærke ikke som en byrde, men som en glæde, og det vil Torvehallerne være med til at bidrage til. Tak for samarbejdet og for opbakningen fra overborgmester Frank Jensen, sagde bestyrelsesformand i Jeudan, Niels Heering fra advokatfi rmaet Gorrissen Federspiel ved indvielsen.

Glad overborgmester

Det var da også en glad Frank Jensen, der derefter kunne klippe den røde snor og indvie projektet den 2. september.

– Gastronomi er med til at give København et brand i disse år, og jeg er sikker på, at Torvehallerne vil være med til at understrege det brand. De vil også være med til at understøtte den vækst, som vi har så meget brug for i vores by. Jeg vil gerne takke alle, der har været med, for det har været en lang og sej proces, sagde Frank Jensen.

Hele det 505 dage lange byggeri har været kørt som partnering med NCC som entreprenør. TorvehallerneKBH er tegnet af Hans Peter Hagens og Arkitekturværkstedet og AI Gruppen har været ingeniører med ansvar for konstruktion og installation.

Jeudan er fuldt bevidst om, at hvis Torvehallerne skal være en succes, er det vigtigt, at både diversitet og kvalitet bliver opretholdt. Derfor bliver der også sagt nej tak, hvis en stadeholder ikke passer ind i det samlede koncept eller der allerede er fl ere andre af samme type.

Arkitekt Hans Peter Hagens har kæmpet for at få gennemført Torvehallerne og fik først det nu krakkede Centerplan for at interessere sig for projektet. Men det endte i uoverensstemmelser, og projektet gik helt død, da Centerplan efterfølgende krakkede. Derfor var glæden også ekstra stor, da Jeudan overtog koncessionen i 2009. Ildsjælene bag projektet får her som tak for ihærdigheden og vedholdenheden en sortfodsskinke. Her er det fra højre Hans Peter Hagens, adm. direktør Per Hallgren og bestyrelsesformand Niels Heering, begge Jeudan, og overborgmester Frank Jensen. Yderst til venstre advokat Bonnie Mürsch, der også har været blandt projektets støtter.

Læs artikel som PDF    

 

 
Udlejning af erhvervslokaler og salg af ejendomme
Annoncér dine ledige erhvervslokaler på Danmarks største uafhængige erhvervsudlejnings-portal

Find lejere til dine erhvervslokaler
1.000 nye virksomheder søger hver måned kontor, butik, klinik, lager osv. Kontakt dem direkte!

Kontorfællesskaber og kontorhoteller
Oversigt over kontorhoteller og kontorfællesskaber i hele Danmark – er du med på listen?

Udlejning og salg af bolig
Danmarks største åbne kartotek over personer der ønsker at leje eller købe bolig. 100% gratis udlejning!