Få seneste nyheder på mail - tilmeld nyhedsbrev

Videns- og mediehus for ejendomsbranchen - Danmarks vigtigste magasin for bygge- og ejendomsbranchen. Månedligt magasin - Daglige nyheder - Spændende konferencer


 

   

 Opret dit IVS på blot 2 timer
På IVSstiftelse.dk gør vi det nemt at oprette dit iværksætterselskab. CVR og IVS modtages inden 2 timer!
www.ivsstiftelse.dk

Ledige erhvervslejemål
Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål.
Flere end 4000 ledige erhvervslokaler over hele landet.
www.lokalebasen.dk

Kontorfællesskaber
Find kontorfælleskaber i Danmark og resten af verden på:
www.kontorfaellesskaber.dk og
www.matchoffice.com

Lediga lokaler i Sverige
Lokalbasen.se är en
ny innovativ portal
för kommersiella lokaler.
Här kan du kostnadsfritt,
snabbt och enkelt
hitta din nya kontorslokal,
lagerlokal eller butikslokal.
www.lokalbasen.se 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvis København skal nå sine mål for CO2-udslipi 2025 kræver det, at offentlige og private arbejder sammen. Flere initiativer er i gang

- Hvis Danmark bringer sig i førerposition inden for skybrudssikring, opnår vi samtidig en know-how og ekspertise, der kan eksporteres til udlandet og skabe grønne job i Danmark, sagde Alectias adm. direktør, Jens Moberg, da han indledte en konference om skybrud på Christiansborg tidligere på måneden.

Et af de steder, der blev hårdest ramt vedskybruddet den 2. juli 2011, var København.Samlet kom der skader i byen for offentlige og private for 5-7 milliarder kr. på underen halv time. Og selvom det er en trist baggrund, så har skaderne faktisk ført til, at Københavns Kommune beder båderegeringen og private om at vågne op. Forsker der ikke noget, så vil det ske igen. Og opfordringen er ikke bare konkret. Den er også helt overordnet.

Skader for 200 millioner kr.
- Alene på vores egen ejendomsportefølje opstod der skader 2. juli for 200 millioner kr. Men udover de direkte skader, så var institutioner som Alarm centralen, Politigården, Rigshospitalet og Vestre Fængsel enten under vand eller i hvert fald sat ud af spillet.Vi ved i dag, at København er vækstmotor for hele Danmark, og derfor har vi et ansvar for, at der bliver taget hånd om tingene, så investorer og internationale selskaber ikke bliver skræmt væk. Det er ikke bare København, der bliver sat ud afspillet, men hele landet, siger overborgmester Frank Jensen.

Risikoen er reel, og det er måske kun et spørgsmål om tid, før ejendomsbranchen også begynder at lægge mærke til det. Eksperter vurderer, at vi i fremtiden vil få 20-30 procent mere regn end i dag, og at skybrud vil forekomme 3-5 gange hyppigere.

Trække i rigtig retning
Skybruddet er samtidig et helt aktuelt argument for at kæmpe mod klimaforandringerne og slutte op omkring Københavns Kommunes ambition om at blive CO2-neutral i 2025.

- En ting er den konkrete sikring mod skybrud. Vi har også en meget strategisk dagsorden i Københavns Kommune med vores klimaplan 2011, som skal hjælpe byen i den rigtige retning. Det gør vi ved at spille sammen med erhvervslivet og lave partnerskaber,så vi får taget hånd om udfordringerne nu.

Frank Jensen ser store muligheder i de københavnske planer – også for at trække bygge- og ejendomsbranchen i den rigtige retning.

- Vi oplevede i 2011, at virksomheder truede med at forlade København, hvis vi ikke får styr på udfordringerne med skybrud. Derfor har vi bevilget 96 millioner kr. til henholdsvis projekter og til at styrke beredskabet. Investeringerne skal også gerne skabe innovation, så vi finder smartere løsninger og dermed udvikler mulighederne og styrker virksomhedernes kompetencer, siger Frank Jensen.

Frank Jensen står i spidsen for et samarbejde med 17 andre kommuner for at samarbejde om at løfte udfordringen med at sikre København.

- Vi har hverken råd til eller mulighed for at dimensionere kloaksystemet til at modstå skybrud, men vi kan lede vandet væk fra de udsatte steder, og det skal vi gøre, siger Frank Jensen.

Rådgivningsvirksomheden Alectia har sat sig for at være frontfigur på bæredygtighedsdagsordenen. Derfor afholdt firmaet skybrudspolitisk konference på Christiansborg med deltagelse af blandt andet miljøminister Ida Auken (forrest), overborgmester Frank Jensen og adm. direktør Jens Moberg, Alectia (på talerstolen). Udfordringerne med havvandsstigninger og øgede regnmængder er en særlig lejlighed for København til at tænke stort, afsøge muligheder og følge udvalgte projekter til dørs som demonstrationsprojekter for byen.Kilde: Københavns Klimatilpasningsplan.

Læs artikel som PDF    

 

 
Udlejning af erhvervslokaler og salg af ejendomme
Annoncér dine ledige erhvervslokaler på Danmarks største uafhængige erhvervsudlejnings-portal

Find lejere til dine erhvervslokaler
1.000 nye virksomheder søger hver måned kontor, butik, klinik, lager osv. Kontakt dem direkte!

Kontorfællesskaber og kontorhoteller
Oversigt over kontorhoteller og kontorfællesskaber i hele Danmark – er du med på listen?

Udlejning og salg af bolig
Danmarks største åbne kartotek over personer der ønsker at leje eller købe bolig. 100% gratis udlejning!