Få seneste nyheder på mail - tilmeld nyhedsbrev

Videns- og mediehus for ejendomsbranchen - Danmarks vigtigste magasin for bygge- og ejendomsbranchen. Månedligt magasin - Daglige nyheder - Spændende konferencer


 

   

 Opret dit IVS på blot 2 timer
På IVSstiftelse.dk gør vi det nemt at oprette dit iværksætterselskab. CVR og IVS modtages inden 2 timer!
www.ivsstiftelse.dk

Ledige erhvervslejemål
Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål.
Flere end 4000 ledige erhvervslokaler over hele landet.
www.lokalebasen.dk

Kontorfællesskaber
Find kontorfælleskaber i Danmark og resten af verden på:
www.kontorfaellesskaber.dk og
www.matchoffice.com

Lediga lokaler i Sverige
Lokalbasen.se är en
ny innovativ portal
för kommersiella lokaler.
Här kan du kostnadsfritt,
snabbt och enkelt
hitta din nya kontorslokal,
lagerlokal eller butikslokal.
www.lokalbasen.se 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Walls er blevet rekonstrueret

Lagt online 10.05.12

To år efter, at Walls løb ind i vanskeligheder, er Walls rekonstrueret. Det store udviklingsprojekt STAY er vendt til en god investering, og Walls er igen i fuld gang med at udvikle projekter.

Walls er nu ejet af GSA Ejendomme med de to familier bag høreapparatvirksomheden Widex, familierne Tøpholm og Westermann som investorer. Bag GSA Ejendomme står GSA Invest.

Walls kom i klemme, da bankforbindelsen Roskilde Bank gik konkurs i 2009. Et helt år brugte Walls på at komme fri af Roskilde Bank og Finansiel Stabilitet, der overtog Roskilde Bank.

Som så mange andre var Walls tvunget til at finde ny bankforbindelse og en fremadrettet finansiering til igangværende udviklingsprojekter. 19. august 2010 overtog GSA Ejendomme en kontrollerende aktiepost i Walls og efterfølgende blev minoritetsaktionærerne indløst og Walls afnoteret fra OMX.

GSA Ejendomme A/S ejede i forvejen 51 procent af to udviklingsprojekter på Islands Brygge. De andre 49 procent lå i det gamle Walls.

GSA Ejendomme så derfor mulighed for at løfte Walls ud af klemmen og for at skabe synergi ved at overtage selskabet og selskabets medarbejdere. De havde et indgående kendskab til de fælles projekter og Walls’ andre projekter, og samtidig kunne GSA Ejendomme bruge deres viden til at udvikle familierne Tøpholm og Westermanns ejendomsportefølje.

-Det rekonstruerede Walls er et developerselskab, ikke et ejendomsselskab, siger adm. direktør Tom Lotz, Walls og fortsætter:

-Vi udvikler og sælger de projekter, vi har i bøgerne. Dernæst ser vi på investering i nye udviklingsprojekter. Med en betydelig egenkapital i ryggen har vi pengene til, at der er ro på.

-Lige nu ligger vi med en portefølje på 1,35 mia.kr i forventet salgsværdi fordelt på fire ejendomme og 16.500 udviklingsetagemeter primært i Købehavn. Investeringsprofilen er præget af høj soliditet i projekterne, langsigtet udvikling heraf og krav om et vist presalg før byggestart.

STAY på Island Brygge, tidligere kendt som A-huset, er det ene af de to fælles projekter, der blev overtaget fra det gamle Walls Copenhagen.

En tidligere industriejendom på 23.500 kvm. blev i 2008-9 ombygget til ejerlejligheder, men salget svigtede under boligkrisen, og projektet lignede en katastrofe. Som en del af rekonstruktionen er strategien ændret. En analyse dokumenterede et behov i København for ”serviced apartments”, og STAY blev indrettet. Med succes.

- De 180 lejligheder udlejes fuldt møbleret i flot design og med en række serviceydelser som morgenmad, rengøring, concierge, fitness, butikker som Irma og Emmerys mm. til danskere og udlændinge på kort eller længere besøg i København, siger projektudviklingsdirektør Jørgen Nonnemann og fortsætter:

-STAY kører særdeles tilfredsstillende med sit nye koncept skal derfor på sigt afsættes med en forventet projektværdi på 750 millioner kroner, siger Jørgen Nonnemann.

-Det andet projekt, T-grunden på Islands Brygge Syd med 16.500 kvm. kommer i gang nu. Vi opfører i de kommende år 160 rækkehuse og ejerlejligheder blandt andet i et så kaldt townhouse miljø.

Walls sigter på at købe jord til nye projekter, her er Islands Brygge området i fokus. Strategien er at udvikle en-to projekter pr. år. Ejerne lader gevinsterne stå i selskabet til at udvikle de næste projekter, i det omfang det er nødvendigt.

Billede:
-STAY på Island Brygge er nu en succes med en ny strategi med serviced apartments, siger projektudviklingsdirektør Jørgen Nonnemann (tv) og CEO Tom Lotz.

 


Til nyhedsoversigt
Udlejning af erhvervslokaler og salg af ejendomme
Annoncér dine ledige erhvervslokaler på Danmarks største uafhængige erhvervsudlejnings-portal

Find lejere til dine erhvervslokaler
1.000 nye virksomheder søger hver måned kontor, butik, klinik, lager osv. Kontakt dem direkte!

Kontorfællesskaber og kontorhoteller
Oversigt over kontorhoteller og kontorfællesskaber i hele Danmark – er du med på listen?

Udlejning og salg af bolig
Danmarks største åbne kartotek over personer der ønsker at leje eller købe bolig. 100% gratis udlejning!