Få seneste nyheder på mail - tilmeld nyhedsbrev

Videns- og mediehus for ejendomsbranchen - Danmarks vigtigste magasin for bygge- og ejendomsbranchen. Månedligt magasin - Daglige nyheder - Spændende konferencer


 

   

 Opret dit IVS på blot 2 timer
På IVSstiftelse.dk gør vi det nemt at oprette dit iværksætterselskab. CVR og IVS modtages inden 2 timer!
www.ivsstiftelse.dk

Ledige erhvervslejemål
Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål.
Flere end 4000 ledige erhvervslokaler over hele landet.
www.lokalebasen.dk

Kontorfællesskaber
Find kontorfælleskaber i Danmark og resten af verden på:
www.kontorfaellesskaber.dk og
www.matchoffice.com

Lediga lokaler i Sverige
Lokalbasen.se är en
ny innovativ portal
för kommersiella lokaler.
Här kan du kostnadsfritt,
snabbt och enkelt
hitta din nya kontorslokal,
lagerlokal eller butikslokal.
www.lokalbasen.se 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rosengårdcentret skal sælges for 2,5-3 mia. kr. - RED får opgaven

Lagt online 07.05.12

På en ekstraordinær generalforsamling er det blevet besluttet at sætte Rosengårdcentret i Odense til salg. Rosengårdcentret forventes på forhånd at blive den enkeltejendom i Danmark, der vil blive solgt til den højeste pris nogensinde. Den internationale rådgiver er valgt til at forestå salget.

Det bliver det internationale erhvervsmæglerfirma, Cushman & Wakefield, der skal stå for rådgivning og salg af Rosengårdcentret. Firmaet har gennem flere år specialiseret sig i at analysere, værdisætte og sælge shoppingcentre globalt. Cushman & Wakefield sidder på mere end 24 pct. af det europæiske marked for investeringer i retailejendomme, hvilket gør dem til langt den største spiller i Europa.

Cushman & Wakefield gjorde sig bl.a. bemærket sidste år, hvor firmaet solgte den kendte Illum ejendom på Strøget i København. På dette tidspunkt var denne handel Danmarks dyreste inden for salg af enkeltejendomme.

- Vi har valgt en rådgiver, som har bevist, at de kan rådgive og sælge shoppingcentre på globalt plan. Den internationale erfaring er vigtig for os, da det lige så vel kan blive en international køber som en dansk køber, der bliver fremtidens ejer af Rosengårdcentret, siger bestyrelsesformanden for Rosengårdcentret, Ove Jensen.

Cushman & Wakefield er baseret i New York og har europæisk hovedkontor i London. Selskabet har 235 kontorer i 60 lande og har 14.000 medarbejdere. I Danmark er Cushman & Wakefield repræsenteret af rådgivnings- og erhvervsmæglerfirmaet RED – Property Advisers.

Bestyrelsen forventer, at timingen for at sælge Rosengårdcentret er god nu.

- Finanskrisen har medført et historisk lavt renteniveau, som vi ikke har oplevet i 50 år. Og da investeringer i aktier og obligationer enten er usikre eller har udsigt til et meget lavt afkast, er markedet for investeringer i aktiver af Rosengårdcentrets type gunstigt for mange investorer, forklarer Ove Jensen.

Flere potentielle købere har allerede vist interesse, og Ove Jensen er sikker på, at flere vil melde sig på banen, når Rosengårdcentret nu officielt er sat til salg.

- Det er unikt, at der er mulighed for at investere i en ejendom med Rosengårdcentrets historik og format. Såvel de danske som de internationale investorer tiltrækkes af sikre investeringer, og Rosengårdcentret vil i denne sammenhæng være at betragte som ”safe haven”. Oveni kommer nogle yderst interessante udviklingsmuligheder, som kun gør Rosengårdcentret endnu mere attraktivt, siger Claus Bælum, Partner i RED Property Advisers.

Rosengårdcentret er et af Danmarks største og mest kendte centre med 158 butikker (inklusive en CinemaxX, Fitness DK og legeland), der fordeler sig over 110.000 kvm.

- Rosengårdcentret står utrolig stærkt i befolkningens bevidsthed som hele Fyns shoppingcenter, og det er lykkedes at holde fast i kunderne og omsætningen under krisen. Første del blev bygget i 1971, men det er løbende blevet udviklet, udbygget og moderniseret, så centret fremtræder som et moderne og levende center. Alene over de seneste fem år er der bygget og renoveret for ca. 400 mio. kr., siger Ove Jensen.

Han slår fast, at selv om der kontinuerligt investeres, så er der fortsat unikke udvidelses- samt udviklingsmuligheder for det bynære center, som en kommende ejer kan høste.

I 1983 blev Rosengårdcentret udbudt som anpartsprojekt – Danmarks mest succesrige i mands minde. Knap to tredjedele af investorerne fra dengang er stadig med. 

Rosengårdcentret sættes til salg på et tidspunkt, hvor butikscenterselskabet Steen & Strøm netop har påbegyndt udlejningen af det 42.000 kvm. store bynære center Viva. Der er dog delte meninger blandt mæglere og udviklere i byen om, hvordan de to centre kommer til at supplere - eller konkurrere - med hinanden.

Fakta
Danmarkshistoriens dyreste enkeltejendomme før Rosengårdcentret:

1.      FN-Byen – 45.000 m2 kontor på Marmormolen i København, solgt til ATP og Pension Danmark for 2,1 mia. kr.
2.      Illum på Strøget i København, solgt til international investorgruppe med MGPA i spidsen for 1,65 mia. kr.
3.      TDC’s hovedkontor på Sydhavnen i København, solgt til den Norske pensionskasse KLP for 1.126 mia. kr.

Herefter følger salget af 50% af Fields i 2006 og indkøbscentret Friis i Aalborg i 2010.

Billede: Rosengårdcenteret har knap 7,5 mio. besøgende om året og en årsomsætning i omegnen af 1,8 mia. kr. Dette svarer til godt 13% af detailhandelsvolumen på hele Fyn og nærmeste dele af Jylland.  


Til nyhedsoversigt
Udlejning af erhvervslokaler og salg af ejendomme
Annoncér dine ledige erhvervslokaler på Danmarks største uafhængige erhvervsudlejnings-portal

Find lejere til dine erhvervslokaler
1.000 nye virksomheder søger hver måned kontor, butik, klinik, lager osv. Kontakt dem direkte!

Kontorfællesskaber og kontorhoteller
Oversigt over kontorhoteller og kontorfællesskaber i hele Danmark – er du med på listen?

Udlejning og salg af bolig
Danmarks største åbne kartotek over personer der ønsker at leje eller købe bolig. 100% gratis udlejning!