Få seneste nyheder på mail - tilmeld nyhedsbrev

Videns- og mediehus for ejendomsbranchen - Danmarks vigtigste magasin for bygge- og ejendomsbranchen. Månedligt magasin - Daglige nyheder - Spændende konferencer


 

   

 Opret dit IVS på blot 2 timer
På IVSstiftelse.dk gør vi det nemt at oprette dit iværksætterselskab. CVR og IVS modtages inden 2 timer!
www.ivsstiftelse.dk

Ledige erhvervslejemål
Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål.
Flere end 4000 ledige erhvervslokaler over hele landet.
www.lokalebasen.dk

Kontorfællesskaber
Find kontorfælleskaber i Danmark og resten af verden på:
www.kontorfaellesskaber.dk og
www.matchoffice.com

Lediga lokaler i Sverige
Lokalbasen.se är en
ny innovativ portal
för kommersiella lokaler.
Här kan du kostnadsfritt,
snabbt och enkelt
hitta din nya kontorslokal,
lagerlokal eller butikslokal.
www.lokalbasen.se 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Optimisme omkring vækst i yderkommunerne

Lagt online 01.05.12

Vækst og flere arbejdspladser i yderkommunerne er mulig. Men det forudsætter, at kommunerne har en strategi for udviklingen og et blik for de særlige styrkepositioner, som findes i de enkelte egne af Danmark. Det var budskabet fra Jan Trøjborg (S), formand for Kommunernes Landsforening, på konferencen 'Visioner for vækst', som Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter netop har afviklet i Esbjerg.

Cirka 130 folketingspolitikere, borgmestre, kommunaldirektører, forskere mv. havde fundet vej til Blue Water Arena for blandt andet at debattere bæredygtig udvikling og digitalisering i landdistrikterne.

- Potentialet for vækst er derude. Men der findes ikke en vinderformular for vækst i landdistrikterne. Man kan eksempelvis ikke nødvendigvis kopiere erfaringerne fra Samsø, hvor det er lykkedes at skabe en energiø. Som kommune må man tage udgangspunkt i de styrker, udfordringer og muligheder, man har, for at være skarp på sin helt egen profil. Det handler om at sætte det lange lys på og skabe en sammenhængende, langvarig strategi, sagde Trøjborg.

KL-formanden uddelte også ros til en række af regeringens initiativer på landdistriktsområdet. Trøjborg var for eksempel tilfreds med, at mange yderområder kan se frem til at få bedre mobilt bredbåndsdækning.

Carsten Hansens forslag om at omlægge dele af område- og bygningsfornyelsesmidlerne, sådan at de mindre byer fremover årligt kan få op til 75 mio. kr. til at istandsætte og nedrive dårlige huse, blev også taget vel imod af formanden for KL.

- Ministeren har med sit forslag taget et godt initiativ. Men der er også et stort behov derude for at få ryddet op i boligerne, sagde Trøjborg.

I forbindelse med konferencen offentliggjorde Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter en ny redegørelse, som giver overblik over udviklingen i landdistrkterne.

Redegørelsen viser, at samfundsudviklingen går i retning af, at færre danskere bor på landet, mens flere bor i og omkring de større byer. Men der er yderkommuner i Danmark, hvor det rent faktisk lykkes at imødegå udviklingen. Eksempelvis på Ærø, som mod alle odds har oplevet en positiv nettotilflytning de senere år.

Ærøboerne har gjort meget for at fortælle omverdenen, at øen er langt mere end en feriedestination i det sydfynske øhav. Øen er også et attraktivt sted at bo og arbejde. Og budskabet er tilsyneladende nået ud til danskerne. For selvom der samlet set er sket et fald i antallet af ærøboere, så har øen haft held til at tiltrække borgere fra andre kommuner. Samlet set er der i årene fra 2007 til 2011 således sket en positiv nettotilflytning på 81 ærøboere.

- Selvom der er tale om en begrænset stigning i antallet af tilflyttere, så illustrerer udviklingen på Ærø, at det er af afgørende betydning, at man lokalt gør en aktiv indsats. Vi kan ikke fra Christianborg vende udviklingen. De lokale kræfter skal mobiliseres, og kommunerne skal påtage sig et ansvar. Og det har man gjort på Ærø, siger Carsten Hansen i forbindelse med offentliggørelsen.

Ministeren henviser bl.a. til, at Ærø Kommune har gjort en særlig indsats for at øge tilflytningen til øen. Kommunen har f.eks. udarbejdet en særlig bosætningspolitik og ansat en bosætningskonsulent, der markedsfører øen og hjælper tilflyttere med at falde til. Kommunen stiller også et ’bosætningshus’ til rådighed for tilflyttere, der gerne vil prøve ølivet af, inden de beslutter sig endeligt for, om de vil bo.

Læs mere om Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters redegørelsen her


Billede: - Det kan ikke passe, at man visse steder i landet skal hejses op i en flagstang for at adgang til internettet. Derfor er jeg også glad for regeringens aftale om mobilt bredbånd", lød det fra Jan Trøjborg, formand for KL, med henvisning til aftalen, som skal sikre danskere i yderområder adgang til hurtigt mobilt bredbånd de kommende år. (Foto: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter)

 


Til nyhedsoversigt
Udlejning af erhvervslokaler og salg af ejendomme
Annoncér dine ledige erhvervslokaler på Danmarks største uafhængige erhvervsudlejnings-portal

Find lejere til dine erhvervslokaler
1.000 nye virksomheder søger hver måned kontor, butik, klinik, lager osv. Kontakt dem direkte!

Kontorfællesskaber og kontorhoteller
Oversigt over kontorhoteller og kontorfællesskaber i hele Danmark – er du med på listen?

Udlejning og salg af bolig
Danmarks største åbne kartotek over personer der ønsker at leje eller købe bolig. 100% gratis udlejning!