Få seneste nyheder på mail - tilmeld nyhedsbrev

Videns- og mediehus for ejendomsbranchen - Danmarks vigtigste magasin for bygge- og ejendomsbranchen. Månedligt magasin - Daglige nyheder - Spændende konferencer


 

   

 Opret dit IVS på blot 2 timer
På IVSstiftelse.dk gør vi det nemt at oprette dit iværksætterselskab. CVR og IVS modtages inden 2 timer!
www.ivsstiftelse.dk

Ledige erhvervslejemål
Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål.
Flere end 4000 ledige erhvervslokaler over hele landet.
www.lokalebasen.dk

Kontorfællesskaber
Find kontorfælleskaber i Danmark og resten af verden på:
www.kontorfaellesskaber.dk og
www.matchoffice.com

Lediga lokaler i Sverige
Lokalbasen.se är en
ny innovativ portal
för kommersiella lokaler.
Här kan du kostnadsfritt,
snabbt och enkelt
hitta din nya kontorslokal,
lagerlokal eller butikslokal.
www.lokalbasen.se 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Københavns nye byområder tiltrækker både borgere og erhvervsliv

Lagt online 02.05.12

Flere og flere danskere kommer til at kalde København deres hjem. Nye tal fra Københavns Kommunes koncernservice viser, at Hovedstadens befolkning vil vokse med 21 procent over de næste 15 år.

I Ørestad flyttede de første indbyggere ind i 2004, og nu er antallet af beboere steget til 7.445. Det er især de unge familier, som ser fordelene ved Ørestad. Sammenlignet med resten af København er andelen af 20-39-årige cirka 15 procentpoint større i Ørestad, og andelen af 0-4-årige er næsten dobbelt så stor som i resten af byen.

- Generelt oplever vi stigende efterspørgsel på boligerne i Ørestad. Ørestad City er især populær blandt børnefamilierne, og den popularitet gør, at de fireværelses familieboliger ikke særligt ofte er til salg længere. Børnefamilierne sætter blandt andet pris på de mange grønne områder, metroen, nærheden til Københavns centrum, skoler, daginstitutioner og gode indkøbsmuligheder,” siger Jacob Nilausen fra Home i Ørestad.

Lige præcis det har Ørestads beboere allerede i dag med gåafstand til metroen, Amager Fælleds natur, små parker og prisvindende og nytænkende boligbyggeri.

Generelt bliver livskvaliteten i 2050 højere end nogensinde før, og livet i byerne kommer til at rumme mange muligheder, spår rapporten. Fremtidens byggerier og byer bliver baseret på bæredygtighed, luften er renere, og det bliver alt i alt sundere at være bybo.

Ikke mindst Nordhavnen, Københavns nye bæredygtige bydel, kommer til at rumme essensen af fremtidens byliv. I den tidligere industrihavn er der fuld gang i udviklingen af bydelens første bykvarter, Århusgadekvarteret, som i sig selv kommer til at rumme 7.000 arbejdspladser og 2.500 beboere.

Nordhavnen vil blive udbygget i løbet af de næste 40–50 år, og fuldt udbygget kan 60-80.000 mennesker komme til at bo og arbejde i bydelen.

De nye bydele kommer desuden til at spille en væsentlig rolle for fremtidens erhverv og udannelse, spår Mandag Morgens og Realdanias rapport. Nordens helt store økonomiske centrum bliver Øresundsregionen, som dækker hovedstaden, det meste af Nordsjælland samt de svenske byer Lund, Malmö, Helsingborg og Karlskrona. Med 4,5 mio. indbyggere vil regionen udvikle sig yderligere til et globalt hub for forskning, uddannelse og erhvervsliv.

Sammenhængen med Sverige vil derfor blive mere og mere betydningsfuld, og i den udvikling har især Ørestad en uvurderlig placering. Bydelen ligger midt i den nye vækstmetropol, og med direkte adgang til Sverige og lufthavnen får virksomheder næppe en bedre beliggenhed.

-Vi ser en tydelig tendens til, at virksomhederne forlader København City til fordel for de mere effektive kvadratmeter i moderne erhvervsbyggerier i de nye bydele. I Ørestads tilfælde har man oven i købet fordelen af nærheden til lufthavnen, Sverige og motorvejsforbindelserne, og det gør bydelen helt optimal for internationale virksomheder, siger Niels Cederholm, som er direktør for den internationale erhvervsmæglervirksomhed CBRE.

Læs mere om Ørestads demografi her

Billede: Det er i høj grad de nye byområder, der kommer til at spille en hovedrolle i den udvikling. Ud af hovedstadens ti bydele er det områderne Ørestad, Nordhavnen og Vesterbro/Kgs. Enghave, som vil stå for langt størstedelen af væksten med hver op mod 20.000 nye beboere i 2027. (Foto: By  & Havn)


Til nyhedsoversigt
Udlejning af erhvervslokaler og salg af ejendomme
Annoncér dine ledige erhvervslokaler på Danmarks største uafhængige erhvervsudlejnings-portal

Find lejere til dine erhvervslokaler
1.000 nye virksomheder søger hver måned kontor, butik, klinik, lager osv. Kontakt dem direkte!

Kontorfællesskaber og kontorhoteller
Oversigt over kontorhoteller og kontorfællesskaber i hele Danmark – er du med på listen?

Udlejning og salg af bolig
Danmarks største åbne kartotek over personer der ønsker at leje eller købe bolig. 100% gratis udlejning!