Få seneste nyheder på mail - tilmeld nyhedsbrev

Videns- og mediehus for ejendomsbranchen - Danmarks vigtigste magasin for bygge- og ejendomsbranchen. Månedligt magasin - Daglige nyheder - Spændende konferencer


 

   

 Opret dit IVS på blot 2 timer
På IVSstiftelse.dk gør vi det nemt at oprette dit iværksætterselskab. CVR og IVS modtages inden 2 timer!
www.ivsstiftelse.dk

Ledige erhvervslejemål
Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål.
Flere end 4000 ledige erhvervslokaler over hele landet.
www.lokalebasen.dk

Kontorfællesskaber
Find kontorfælleskaber i Danmark og resten af verden på:
www.kontorfaellesskaber.dk og
www.matchoffice.com

Lediga lokaler i Sverige
Lokalbasen.se är en
ny innovativ portal
för kommersiella lokaler.
Här kan du kostnadsfritt,
snabbt och enkelt
hitta din nya kontorslokal,
lagerlokal eller butikslokal.
www.lokalbasen.se 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her ligger Danmarks nedslidte industriområder

Lagt online 17.01.10

Over hele Danmark ligger der nedslidte kontorområder. Nu har Realdania afsat 2 millioner kr. til at få kortlagt præcis, hvor de gamle industribygninger ligger og hvordan de kan bruges på en bæredygtig og fremadrettet måde fremfor bare at blive revet ned eller overgå til slumagtige klondyke-forstæder.

- Igennem de seneste årtier har danskerne i stigende grad fået øjnene op for kvaliteterne i industriens bygninger, og over hele landet findes eksempler på fabrikker og produktions-anlæg, der før lå tomme og øde hen, men som nu sprudler af nyt liv og aktiviteter. For at styrke denne udvikling har Realdania afsat 2 mio. kr. til et nyt projekt, som skal kortlægge industriens bygningsarv og skabe ny viden om bæredygtig genanvendelse. Projektet gennemføres af Dansk Bygningsarv, påpeger Realdania.

Genanvendelse af gamle industrianlæg gør det muligt at bevare arkitektur og kulturhistoriske fortællinger om den danske industrialisering, og både i byerne og på landet er genanvendte industribygninger blevet en kilde til lokal stolthed, velfærd og udvikling. Dels i kraft af bygningernes centrale placering nær infrastruktur som havn og jernbane, og dels fordi de store rå rum, på én og samme tid, formår at favne nye funktioner og fortælle gamle historier.

- Med projektet kan vi begynde at få et samlet overblik over funktionstømt industri i Danmark og et bud på omfanget og typen af industrianlæg, der vil miste deres funktioner i de kommende år. Industriområderne er ikke bare 'den grimme bagside' af vores byer - de er vigtige vidnesbyrd om udviklingen i det danske samfund. Genanvendelse af de bedste tomme industribygninger til nye formål er både god bevaringsstrategi og giver desuden mening i en bæredygtig byudvikling, hvis vi kan udnytte de eksisterende rum og konstruktioner i kombination med gode energirigtige og byplanmæssige løsninger, siger adm. direktør Hans Peter Svendler, Realdania.

Ifølge Thomas Martinsen, direktør i Dansk Bygningsarv, er der fortsat et stort potentiale i at genanvende både enkeltbygninger og hele industriområder i forbindelse med udvikling af de danske byer, selvom mange byplanlæggere ude i kommunerne allerede har fået øje for industribyggeriets potentiale i byudviklingen. At aktivere de tomme industribygninger med et nyt indhold vil bidrage til at fastholde og styrke den rumlige og bylivsmæssige tæthed.

Projektet er finansieret af Realdania og bliver gennemført af Dansk Bygningsarv A/S frem til september 2010. Målet for projektet er at skabe viden om de væsentligste funktionstømte industriområder i Danmark samt udvikle strategier for bæredygtig genanvendelse af industribygninger.  

Læs mere på www.bygningsarv.dk

Billede: Arkivfoto.


Til nyhedsoversigt
Udlejning af erhvervslokaler og salg af ejendomme
Annoncér dine ledige erhvervslokaler på Danmarks største uafhængige erhvervsudlejnings-portal

Find lejere til dine erhvervslokaler
1.000 nye virksomheder søger hver måned kontor, butik, klinik, lager osv. Kontakt dem direkte!

Kontorfællesskaber og kontorhoteller
Oversigt over kontorhoteller og kontorfællesskaber i hele Danmark – er du med på listen?

Udlejning og salg af bolig
Danmarks største åbne kartotek over personer der ønsker at leje eller købe bolig. 100% gratis udlejning!