Få seneste nyheder på mail - tilmeld nyhedsbrev

Videns- og mediehus for ejendomsbranchen - Danmarks vigtigste magasin for bygge- og ejendomsbranchen. Månedligt magasin - Daglige nyheder - Spændende konferencer


 

   

 Opret dit IVS på blot 2 timer
På IVSstiftelse.dk gør vi det nemt at oprette dit iværksætterselskab. CVR og IVS modtages inden 2 timer!
www.ivsstiftelse.dk

Ledige erhvervslejemål
Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål.
Flere end 4000 ledige erhvervslokaler over hele landet.
www.lokalebasen.dk

Kontorfællesskaber
Find kontorfælleskaber i Danmark og resten af verden på:
www.kontorfaellesskaber.dk og
www.matchoffice.com

Lediga lokaler i Sverige
Lokalbasen.se är en
ny innovativ portal
för kommersiella lokaler.
Här kan du kostnadsfritt,
snabbt och enkelt
hitta din nya kontorslokal,
lagerlokal eller butikslokal.
www.lokalbasen.se 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dansk K/S solgt til tysk fond for godt 100 millioner kr.

Lagt online 02.05.12

Efter et forhandlingsforløb på halvåret år er et dansk K/S nu solgt til en tysk kapitalfond. Kapitelfonden køber 94 procent af selskabet, og der blev forhandlet en løsning på plads, der indeholdt en samtidig gældsovertagelse og omstrukturering af gælden og frigørelse af kautioner for de oprindelige kommanditister.

Fonden er i markedet for yderligere opkøb på op til € 250 mio., og har givet Protica Invest og advokat Finn Hasselriis mandat til at købe op.

Protica Invest og advokat Finn Hasselriis har været deal maker på salget. Transaktionssummen er over 100 mio. kroner, og transaktionen udmærker sig ved, at der er tale om salg af et dansk  K/S selskab til en tysk kapitalfond, ligesom kapitalfonden blev kreditgodkendt af den danske andenprioritetsbank så finansieringen til dels kunne videreføres.

- Det har været en kompliceret sag med mange interessenter og adskillige problemstillinger, der skulle løses undervejs. Hovedlejer gik i rekonstruktion og førsteprioritetsbanken gjorde en LTV klausul gældende. Sagen har således fordret særlig ekspertise, og har været gennemført i et parløb mellem adm. direktør Peter Møller fra Protica Invest og advokat Finn Hasselriis fra Stampe, Haume og Hasselriis Advokater. Sidstnævnte var også med til facilitere salget af Danmarkshistoriens største K/S - det blå hotel i Frankfurt.

Peter Møller er revisionsuddannet og tidligere udbyder af tyske ejendomme, og Finn Hasselriis er ekspert i K/S’er og forhandling med banker.

- Vi fandt hurtigt ud af, at vi komplimenterede hinanden særdeles godt på en række afgørende punkter med vores forskellige baggrunde. Vi fik fra starten lavet en proces- og køreplan, hvor vi hver kom med vores input  – groft sagt var den koordinerede arbejdsdeling, at Finn tog sig af juridiske forhold sammen med den tyske advokat samt forhandling med banken, mens jeg lavede beregninger, forslag til finansieringsstruktur og servicerede køber mens vi begge kørte forhandlinger mellem køber og sælger, siger Peter Møller.

Løsningen blev, at andenprioriteten blev konverteret til et pantebrev med en femårig løbetid. Udfordringen var her, at en tysk køber på ingen måde kan og vil acceptere de danske vilkår med 14 dages opsigelse. Den medvirkende danske andenprioritetsbank accepterede dette mod at sætte rente en smule op, da andenprioteten inden konvertering blev forrentet med Euribor + 2 % point. Endvidere forlangte banken at lånet skulle være udlignet indenfor fem år samt en moderselskabskaution, hvilket køber accepterede. For at få det hele til at hænge sammen for køber, indvilgede kommanditisterne i at afgive lavt forrentede sælgerpantebreve.   

Undervejs i processen kom hovedlejer, der er en stor børsnoteret byggemarkedskæde, med en børsmeddelelse om, at selskabets økonomiske vanskeligheder i nærmeste fremtid ville medføre en rekonstruktionsplan, hvis væsentligste elementer, udover en kapitaltilførsel på op til € 300 mio., var en kraftig reduktion i antal varehuse og en genforhandling af lejevilkår- og niveau på de varehuse der skulle bibeholdes.

- Det var en væsentlig udfordring, der skulle løses, og køber var ved at springe fra handelen. Udfordringen var naturligvis, at ingen vidste hvordan varehuset ville blive påvirket af rekonstruktionsplanen. Man fik derfor lavet en løsning som alle kunne leve med, hvor købesummen og sælgerpantebrevene under specifikke betingelser ville blive reduceret, såfremt lejeniveauet indenfor en hvis periode blev reguleret ned. Det siger sig selv, at lejers svage position ikke var gavnlig for investorernes forhandlingssituation; men køber udnyttede ikke situationen, og prisen blev stort set bevaret.

Billede: Ejendommen er blevet solgt for over 100 millioner kr.


Til nyhedsoversigt
Udlejning af erhvervslokaler og salg af ejendomme
Annoncér dine ledige erhvervslokaler på Danmarks største uafhængige erhvervsudlejnings-portal

Find lejere til dine erhvervslokaler
1.000 nye virksomheder søger hver måned kontor, butik, klinik, lager osv. Kontakt dem direkte!

Kontorfællesskaber og kontorhoteller
Oversigt over kontorhoteller og kontorfællesskaber i hele Danmark – er du med på listen?

Udlejning og salg af bolig
Danmarks største åbne kartotek over personer der ønsker at leje eller købe bolig. 100% gratis udlejning!