Få seneste nyheder på mail - tilmeld nyhedsbrev

Videns- og mediehus for ejendomsbranchen - Danmarks vigtigste magasin for bygge- og ejendomsbranchen. Månedligt magasin - Daglige nyheder - Spændende konferencer


 

   

 Opret dit IVS på blot 2 timer
På IVSstiftelse.dk gør vi det nemt at oprette dit iværksætterselskab. CVR og IVS modtages inden 2 timer!
www.ivsstiftelse.dk

Ledige erhvervslejemål
Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål.
Flere end 4000 ledige erhvervslokaler over hele landet.
www.lokalebasen.dk

Kontorfællesskaber
Find kontorfælleskaber i Danmark og resten af verden på:
www.kontorfaellesskaber.dk og
www.matchoffice.com

Lediga lokaler i Sverige
Lokalbasen.se är en
ny innovativ portal
för kommersiella lokaler.
Här kan du kostnadsfritt,
snabbt och enkelt
hitta din nya kontorslokal,
lagerlokal eller butikslokal.
www.lokalbasen.se 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

100 millioner kr. til energiprojekt i Kalundborg

Lagt online 06.07.12

Projektet Smart City Kalundborg omdanner Kalundborg til Danmarks mest intelligente energiby, det vil sige en by med en energiforsyning, der aflæser det aktuelle energibehov, regulerer produktionen derefter og optimerer forbruget af el ud i den enkelte husstand eller virksomhed.

I projektet indgår kommunens beboere som fleksible "Prosumers". Dette betyder, at de både fungerer som forbrugere, der kan "justere deres elforbrug " og som leverandører af elektricitet tilbage til nettet. Det skal for eksempel være muligt at styre tidspunktet for opladning af elektriske apparater såsom varmepumper og elbiler, så det sker på tidspunkter, hvor der er overskydende elektricitet (eksempelvis fra vindmølleparker eller store solcelleanlæg) og hvor presset på elnettet er laveste - og elektriciteten derfor billigst.

Gaia Solar er udvalgt til at bidrage med viden om vedvarende energi og i særdeleshed om energi fra solcelleanlæg til det 100 millioner kr. store projekt, som energiselskabet SEAS-NVE og Kalundborg Kommune står i spidsen for det.

Projektet skal løbe over 3 år og giver en enestående mulighed for at afprøve teoretiske løsninger i praksis. Målet er at fremkomme med en model, der kan kopieres i andre byer.

- Vi er i sagens natur meget stolte over at være indbudt til projektet for at bidrage med vores ekspertviden inden for solenergi. Fremtidens smart grid vil indeholde el-produktion fra alternative energikilder, og vores forventning er at sol vil stå for en ikke uvæsentlig del af den samlede energiforsyning inden for en årrække, så der er store perspektiver i projektet” udtaler adm. dir. Michael Stadi.

Smart City Kalundborg er støttet af EUDP, Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram , som ejes af staten. Udover SEAS-NVE, Kalundborg Kommune og Gaia Solar A/S, deltager Dansk Energi, ABB, Gridmanager, DONG Energy, Danfoss, Schneider Electric, CLEVER, Spirae.dk og CleanCharge i konsortiet.

Projektet forventes at gå i gang efter sommerferien.

Billede: I dag er de enkelte forbrugere og virksomheders strømforbrug ikke koordineret med ledningsnettet. Det store spørgsmål er, hvordan energiselskaberne kan indrette ledningsnettet, så man får mest mulig ud af den vedvarende energi, der kommer decentralt fra sol, vind og biomasse, uden at det går ud over forsyningssikkerheden. Dette spørgsmål skal projektet Smart City Kalundborg blandt andet give svar på. Foto: Gaia.

 


Til nyhedsoversigt
Udlejning af erhvervslokaler og salg af ejendomme
Annoncér dine ledige erhvervslokaler på Danmarks største uafhængige erhvervsudlejnings-portal

Find lejere til dine erhvervslokaler
1.000 nye virksomheder søger hver måned kontor, butik, klinik, lager osv. Kontakt dem direkte!

Kontorfællesskaber og kontorhoteller
Oversigt over kontorhoteller og kontorfællesskaber i hele Danmark – er du med på listen?

Udlejning og salg af bolig
Danmarks største åbne kartotek over personer der ønsker at leje eller købe bolig. 100% gratis udlejning!